130 let

Lucie Šafářová hraje bekhend ve čtyřhře barážového utkání Fed Cupu s Kanadou v Prostějově. | foto: Česká sportovní / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Senzační, ale ne dlouhodobý návrat. Šafářová si zahraje turnaj ve Francii

Sport
  •   23:28
Bez jakýchkoli indicií se náhle zjevila v pavouku turnaje ITF W25 ve francouzské Remeši, kde se představí ve dvouhře i čtyřhře. Lucie Šafářová po čtyřech letech znovu okusí ostré tenisové zápasy. Finalistka Roland Garros 2015 a bývalá světová pětka však informovala, že se jedná jen o jednorázový comeback a neplánuje startovat pravidelně.

Šestatřicetiletá Šafářová začne malý podnik v Remeši, kam dostala divokou kartu, v úterý dopoledne proti o osmnáct let mladší domácí hráčce Yaroslavě Bartashevichové, která figuruje na konci osmé stovky pořadí. V ten samý den levoruká Češka nastoupí v deblu po boku své teprve sedmnáctileté neteře Emmy Dvořáčkové.

Na Instagramu v minulých dnech sdílela, že se nachází v Remeši i s dcerou Leontýnou a synem Oliverem, které má s hokejistou Tomášem Plekancem. Že by se však chystala zasáhnout do dění na tamním tenisovém turnaji, nenaznačovala.

NYC jsem vždy měla spojený s US Open a poprvé jsem ho zažila, jako turista s dětma. Není to město pro děti, ale najdou se tam pro ně fajn atrakce! Teď už jen sledujeme Us Open v tv a fandíme našim nadějím!
#summer #ftb #holidays

NYC tourists… with kids u explore very different stuff than adults only lol! It was still fun times! #summer #vacation #tbf

@tomasplekanec

1. září 2023 v 14:26, příspěvek archivován: 2. října 2023 v 22:31

Singl hrála naposledy v září 2018 v Quebecu, v deblu ještě zvládla Roland Garros 2019, načež ukončila kariéru a o pár měsíců později porodila dceru. Loni v květnu přivedla na svět syna.

Nedávno se na Instagramu pochlubila, jak s celou rodinou vyrazila do New Yorku na US Open. „Poprvé jsem ho zažila jako turista s dětma,“ napsala k fotkám.

Teď si pětinásobná šampionka grandslamové čtyřhry a vítězka sedmi turnajů WTA ve dvouhře někdejší umění alespoň trochu opráší. Pro server isport.cz prozradila, že plnohodnotný návrat nechystá, na kurtu se hlavně chtěla setkat s neteří a rozehrát se před turnajem legend, který ji zanedlouho čeká.

Autor: kuč