Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Manželka Lukáše Bauera si projela tratě MS: Jsou strašně těžké

Sport

  17:14
OSLO - Za ohromně těžké označila Kateřina Bauerová, manželka české hvězdy v běhu na lyžích Lukáše Bauera, tratě na mistrovství světa v Oslu. Na Holmenkollenu dnes objela patnáct kilometrů, chvilku i po boku svého muže, a díky povzbuzování diváků se mohla cítit jako závodnice.

Lukáš Bauer. foto: ČTK

"Tratě jsou tady hrozně těžký. Pořád je to buď nahoru, nebo dolů, a když se jede dolů, tak jsou to prudké kopce a samá zatáčka," řekla Bauerová, která dříve reprezentovala v běžeckém lyžování pod dívčím jménem Balatková, ale na světovém šampionátu nikdy nestartovala. Kariéru ukončila již před deseti lety.

Bauerová, dcera bronzové medailistky z olympiády v Sapporu 1972 Heleny Balatakové-Šikolové, si volnou technikou projela patnáctikilometrovou trať. Společnost jí dělal Bauerův manažer Martin Müller a chvilku i manžel Lukáš Bauer v rámci tréninku na páteční štafetu. "Já jsem dřela a Lukáš se volně vezl," smála se Bauerová.

Bauer manželce ukazoval záludná místa na trati. A i díky němu si Kateřina užila atmosféru, kterou na Holmenkollenu připravují závodníkům pověstní fanoušci. "Všichni nám fandili. Zvonily zvonce a člověk měl úplně husí kůži," zářily Bauerové oči.

Na běžky se Bauerová, která s trojnásobným olympijským medailistou a stříbrným mužem z předloňského mistrovství světa v Liberci vychovává syna Matyáše a dceru Anetu, dostane podle svých slov málo. "Za poslední dva měsíce jsem byla asi jen třikrát," spočítala. S manželem si vyjede tak dvakrát za zimu a většinou až na jaře, kdy má po sezoně. "A většinou na jeho popud. Spíš on mě vytáhne," přiznala Bauerová.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!