Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Na Velké ceně Brazílie vyjede z pole position Verstappen, podruhé v kariéře

Sport

  20:10
Sao Paolo - Kvalifikaci na předposlední závod sezony formule 1 Velkou cenu Brazílie vyhrál Max Verstappen. Pilot stáje Red Bull zvítězil před Sebastianem Vettelem z Ferrari a již jistým mistrem světa Lewisem Hamiltonem z Mercedesu a z prvního místa odstartuje podruhé v kariéře.

Max Verstappen. foto: ČTK/AP

Dvaadvacetiletý Verstappen si pro prvenství dojel časem 1:07,508 a stejně jako v srpnu v Maďarsku vyrazí do závodu z prvního místa. 

Nizozemský jezdec vyhrál kvalifikaci také před třemi týdny v Mexiku, tehdy ale o pole position přišel, protože nezpomalil při žlutých vlajkách a na startu se propadl o tři místa.

Vettel před jubilejním 100. závodem v barvách Ferrari zaostal za Verstappenem o jednu desetinu. Hamilton, který před dvěma týdny v Austinu získal jako teprve druhý jezdec v historii šestý titul mistra světa, ztratil dvě desetiny. 

Čtvrtý skončil Charles Leclerc z Ferrari, kvůli překročení počtu povolených výměn motoru se však na startu o deset příček propadne.Nedělní závod na okruhu Interlagos odstartuje v 18:10 SEČ.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...