130 let
Česká deblkanoe. Zprava Jaroslav Radoň a Filip Dvořák si jedou pro vítězství

Česká deblkanoe. Zprava Jaroslav Radoň a Filip Dvořák si jedou pro vítězství | foto: ČTK

Náckové jsou nuly, hlásají rychlostní kanoisté Dvořák s Radoněm

Sport
  •   12:34
PRAHA - "Tohle nemá v moderní společnosti místo!" Čeští deblkanoisté Filip Dvořák a Jaroslav Radoň prostřednictvím videa na YouTube vyjádřili svůj postoj ke xenofobním ideologiím.

Oba sportovci se připojili ke kampani antifašistického hnutí Good Night White Pride (v překladu "Dobrou noc, bílá pýcho"), které odmítá neonacismus, rasismus, diskriminaci či omezování osobní svobody. A aktivně za něj vystoupili.

ČTĚTE TAKÉ

V tříminutovém spotu pátých mužů olympijských her v Londýně nejprve promluvil pětadvacetiletý Filip Dvořák. "Jsme rádi, že se můžeme aktivně vymezit vůči veškerým rasistickým a xenofobním pseudoideologiím a všem těm s*****, co někteří lidé podporují a hlásají. Tomu my říkáme ne!" pronesl.

"Nemluvíme jen za nás dva," pokračoval o dva roky starší Jaroslav Radoň. "Známe se s lidmi z olympiády a za všechny můžu říct, že mezi nimi jakékoliv rasistické nebo neonacistické tendence nejsou. Vrcholoví sportovci někam směřují a něco dokázali. Náckové takoví nejsou, to jsou nuly," dodal jistým hlasem.

zdroj: www.youtube.com
Autor: Vojtěch Lhota