Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Nadal slaví 75. titul, ve finále si poradil s Kyrgiosem

Sport

  16:31
Peking - Světová tenisová jednička Rafael Nadal ze Španělska porazil ve finále v Pekingu 6:2, 6:1 Australana Nicka Kyrgiose a získal 75. titul v kariéře. Turnaj v čínské metropoli vyhrál jednatřicetiletý Mallorčan dvanáct let od svého prvního triumfu při debutu v roce 2005.

Rafael Nadal slaví vítězství na China Open foto: ČTK

Nadal hrál deváté letošní finále a získal šestý titul, což se mu naposledy povedlo v roce 2013. Stal se v tomto ohledu nejúspěšnějším tenistou sezony a odpoutal se od pětinásobných letošních vítězů Švýcara Rogera Federera a Němce Alexandera Zvereva. Příští týden se všichni tři setkají na turnaji Masters v Šanghaji.

Kyrgios senzačně porazil Nadala v roce 2014 v osmifinále Wimbledonu, což bylo poprvé a do dneška naposledy, kdy hrál proti tenistovi z prvního místa žebříčku. Dnes ale dvaadvacetiletý Australan neměl proti rozjetému Španělovi šanci a druhý titul v kariéře nepřidal.

Zároveň Kyrgios zůstává posledním hráčem, který letos Nadala zdolal na ATP Tour. Po čtvrtfinálovém vyřazení v Cincinnati totiž slavný Španěl ovládl US Open a nyní triumfoval v Pekingu, má tedy na kontě dvanáct vítězství za sebou. V prvním kole v Číně přitom proti Francouzi Lucasi Pouillemu čelil dvěma mečbolům.

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč