Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Napadla přítelkyni, vytáhla pistoli. Williamsová přijde kvůli domácímu násilí o jednu třetinu sezony WNBA

Sport

  9:33
LOS ANGELES - Jedna z nejlepších střelkyň zámořské basketbalové ligy WNBA Riquna Williamsová přijde o téměř třetinu sezony kvůli domácímu násilí. Americká rozehrávačka týmu Los Angeles Sparks zbila bývalou přítelkyni a během incidentu navíc ohrožovala dalšího člověka pistolí. Za to jí vedení soutěže pozastavilo činnost na deset zápasů, což je jeden z nejdelších trestů v historii.

Americká basketbalistka Riquna Williamsová foto: cbssports.com

Williamsová do loňského léta držela pět let střelecký rekord WNBA. V září 2013 dala v jednom utkání 51 bodů. Před rokem ji překonala o dva body Australanka Liz Cambageová.

Letos 30. dubna Williamsovou zadrželi policisté. Snažila se násilím dostat do bytu bývalé přítelkyně na Floridě. Několikrát ji udeřila do hlavy, a když se je kolemjdoucí muž snažil od sebe odtrhnout, vytáhla z auta pistoli. Trestní řízení s Williamsovou pokračuje.

„Jakékoli násilí je pro nás nepřijatelné. Pokusíme se pomoci Riquně, aby se z této nešťastné situace poučila,“ uvedli představitelé WNBA. V této sezoně americká basketbalista dávala v průměru 11,5 bodu na zápas.

Nejtvrdší trest vedení soutěže udělilo v roce 2003 Rhondě Mappové za porušení dopingových pravidel. Tehdy ji z ligy vyloučilo.

Autor:

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...