Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Národní tým zahájil soustředění před Německem

Sport

  19:14
TEPLICE - K týdennímu soustředění před kvalifikačním utkáním na evropský šampionát, které sehraje v Německu, se sešel český reprezentační fotbalový tým. Fotbaloví reprezentanti společně poobědvali v pražském strahovském hotelu Crown Plaza a pak se bleskurychle přesunuli autobusem do Teplic.

Trenér národního týmu Karel Brückner a kapitán Tomáš Rosický. foto: ČTK

S Německem se Češi utkají ve středu 17. října v Mnichově a v zápase mohou definitivně potvrdit svůj postup na evropský šampionát, který se bude hrát za rok v Rakousku a Švýcarsku. Na srazu dnes chyběl pouze David Rozehnal, který dostal den volna kvůli rodinným záležitostem.

Na sraz mělo původně dorazit osmnáct hráčů, ale trenér Karel Brückner se rozhodl nominaci odpoledne rozšířit o slávistu Daniela Pudila. "Sionko a Zápotočný přijeli s virózou, navíc Pudilův příchod rozšíří možnosti pro složení týmu. Třeba i pro levý kraj obrany," vysvětlil kouč.

Brücknera ale především potěšilo, že nechyběl týmový kapitán Tomáš Rosický. Ten sice poslední tři týdny promarodil s nataženým svalem, ale už několik dnů trénuje. "Není to sice zcela ideální, že jsem neodehrál po rekonvalescenci žádný zápas, ale ještě zbývá dost času, abych se na utkání dostatečně připravil," řekl Rosický.

Dnes mužstvo absolvuje pouze regenerační trénink, ale ve středu ho čeká už obvyklý přípravný proces. Trenéra těší, že má tentokrát dost času, aby se při přípravě věnoval i jiným věcem, než bývá obvyklé. "Stihneme toho skutečně více, hodně nám může ukázat i čtvrteční zápas s Teplicemi," připomněl kouč klíčový herní test s prvoligovým týmem, který vede jeho asistent Petr Rada.

Původně se nabízela možnost sehrát také duel proti Jihoafrické republice, ale to Brückner zavrhnul. "Ani nedošlo k jednání, v současném stavu a před tak důležitým zápasem by to nebylo vhodné," uvedl kouč. Po přípravě s Teplicemi čeká v pátek mužstvo letecký přesun z Prahy do Innsbrucku a v nedalekém Seefeldu třídenní pobyt. "I z hlediska cestování je to velmi vhodné, do Mnichova nás čeká pouze hodinový přejezd autobusem," pochvaloval si reprezentační trenér.

Autor: