Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

NBA All Star Game mělo dvě hvězdy: vesmírného letce Griffina a Bryanta

Sport

  9:23
LOS ANGELES - Basketbalisté Západní konference porazili v Utkání hvězd zámořské NBA výběr Východní konference 148:143. Největší hvězdou duelu v Los Angeles se stal Kobe Bryant, který nasbíral 37 bodů a 14 doskoků a ziskem čtvrtého ocenění pro nejužitečnějšího hráče vyrovnal rekord zápasu All Stars.

NBA All Star Game (Kobe Bryant v akci). foto: Reuters

"Jsem rád, že se mi to podařilo zrovna na domácím hřišti," řekl Bryant. "Je to moje poslední Utkání hvězd před vlastními fanoušky, takže mám radost," dodala hvězda Los Angeles Lakers, která musela kvůli zranění vynechat loňský zápas. Bryant se stal nejlepším hráčem zápasu hvězd už v letech 2002, 2007 a 2009.

DÁLE ČTĚTE

V Los Angeles zastínil i LeBrona Jamese, který se v dresu Východní konference postaral o druhý triple double v historii Utkání hvězd. Hvězda Miami nasbírala 29 bodů, 12 doskoků a deset asistencí. Něco podobného se v All Star Game povedlo pouze legendárnímu Michaelu Jordanovi v roce 1997 (14 bodů, 11 doskoků a 11 asistencí).

Bryant získal ocenění pro nejlepšího hráče Utkání hvězd počtvrté a vyrovnal tak výkon Boba Pettita. "Všichni jsme mu to přáli," řekl Jamesův spoluhráč a největší hvězda loňského Utkání hvězd Dwyane Wade. "Takhle agresivně jsem ještě nikoho v All Star Game hrát neviděl," uvedl. "Zasloužil si to. 37 bodů a 14 doskoků? To jsou neuvěřitelná čísla. Chtěl jsem, aby získal 40 bodů, ale přece jen už není nejmladší a na konci mu už trochu docházely síly," přidal Kevin Durant.

VIDEO ZE ZÁPASU ALL STAR GAME ZDE!

Dvaatřicetiletý Bryant měl na dosah i střelecký rekord Utkání hvězd, v posledních sedmi minutách se ale neprosadil a 42 bodů Wilta Chamberlaina z roku 1962 nepřekonal. "Je to škoda," řekl Chris Paul. "Ale Kobe vypadá, že je s každým rokem mladší, takže určitě bude mít ještě šanci," dodal.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!