Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Sport

NBA: Anthony při debutu za Portland k výhře nepomohl, LeBron James se zapsal do historie

Hráč Los Angeles Lakers LeBron James (vpravo) je faulován protihráčem. foto: ČTK/AP

New York - S novou posilou Carmelem Anthonym nastoupili basketbalisté Portlandu v úterním programu NBA v New Orleansu, pětatřicetiletá hvězda je však k vítězství nedovedla. Blazers podlehli 104:115 a zaznamenali už desátou porážku v sezoně. LeBron James se stal prvním hráčem v historii, který proti všem 30 ligovým klubům zaznamenal triple double, a Lakers se po výhře 112:107 nad Oklahomou znovu osamostatnili v čele tabulky.
  8:58

Anthony v úterý podepsal kontrakt do konce sezony na 2,15 milionu dolarů a debut si představoval jinak. Nastoupil sice v základní pětce a už po 70 sekundách proměnil první trojkový pokus, nakonec však za 24 minut trefil jen čtyři ze 14 střel a vedle deseti bodů nasbíral i pět faulů a pět ztrát. S 20 minusovými body byl nejhorší na hřišti.

Desetinásobný účastník Utkání hvězd Anthony se do hry vrátil po roce a jedenácti dnech. „Bylo skvělé zase cítit, že mě parta lidí potřebuje a věří mi. Nejen hráči, ale i realizační tým,“ řekl nejlepší střelec ligy z roku 2013. „Na to, že má za sebou jen jeden střelecký trénink, si vedl slušně,“ poznamenal trenér Portlandu Terry Stotts.

Výsledky NBA:

LA Lakers - Oklahoma City 112:107, Memphis - Golden State 95:114, New Orleans - Portland 115:104, Sacramento - Phoenix 120:116.

Týmu kvůli bolesti zad chyběl Damian Lillard, kromě něj nehráli ani dlouhodobě zraněný Jusuf Nurkič, Pau Gasol nebo Zach Collins. Nejlepším střelcem Blazers byl s 22 body C.J. McCollum. New Orleans dovedl k páté výhře s 22 body a deseti asistencemi Jrue Holiday.

Pátý zápas v řadě vyhráli Lakers, i když se jim Thunder v závěru přiblížili na dva body. Favorita uklidnil trojkou 55 sekund před koncem Kentavious Caldwell-Pope, z dalšího útoku už se soupeř neprosadil. Nejlepším střelcem vedoucího celku NBA byl s 34 body Anthony Davis, James si připsal historický triple double za 25 bodů, 11 doskoků a deset asistencí. Thunder nestačilo 31 bodů německého rozehrávače Dennise Schrödera, italský střelec Danilo Gallinari jich přidal 25.

Šestou výhru v sezoně získalo Sacramento, jež doma přehrálo Phoenix 120:116. Kalifornský celek se mohl spolehnout na Bogdana Bogdanoviče: nastřílel 31 bodů včetně sedmi trojek z devíti pokusů. Na druhé straně nastřádal 30 bodů Devin Booker. Uspěl také tým Golden State, který k triumfu 114:95 nad Memphisem a teprve třetímu vítězství v sezoně dotáhl s 29 body Alec Burks.

Autor:

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...