Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Nedvěda nezlákaly miliony od Chelsea

Sport

  13:17
TURÍN/LONDÝN - Českého záložníka Pavla Nedvěda chtěla v létě ulovit bohatá londýnská Chelsea. "Mohl jsem vydělávat spoustu peněz, ale nebylo nic, co by mě dostatečně přesvědčilo," uvedl Nedvěd.

Pavel Nedvěd v zápase Ligy mistrů. foto: ČTK

Opora italského Juventusu Turín dnes v rozhovoru pro Skysports prohlásila, že kromě mnoha milionů liber ho k odchodu do anglického velkoklubu nic nelákalo. Jeho Juventus poslal soud kvůli korupci do druhé ligy a italské mužstvo před začátkem této sezony proto postihl velký
odchod hvězd.

Patrick Viera zamířil do konkurenčního Interu Milán a trojice Fabio Cannavaro, Lilian Thuram a Gianluca Zambrotta do Španělska. I Nedvěda kontaktovalo několik klubů, ale teprve nyní prozradil, že s Chelsea byl nejblíže podpisu smlouvy.

"Ale nelituji toho, že jsem zůstal. Nikdy bych si asi neodpustil, kdybych utekl," potvrdil Nedvěd, že Juventus je jeho srdeční záležitostí. "Mám další roční dohodu a určitě ji splním. A poté se rozhodnu, jestli budu dál pokračovat. Jsem stále blíž okamžiku, kdy pověsím kopačky na hřebík, a proto je lepší žít ze dne na den," doplnil středopolař.

Hlavním cílem pro něj zůstává návrat do nejvyšší soutěže. "Serie A je náš cíl, protože další teď bohužel nemáme. Myslím, že ho splníme, v opačném případě by to bylo obrovské zklamání," prohlásil Nedvěd.
Autoři: ,