Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Nešťastník Kubica. Opět při rallye havaroval

Sport

  15:57
SAN MARTINO DI CASTROZZA - Polský pilot formule 1 Robert Kubica opět havaroval v rallye, kterou jezdí pro zábavu. V Itálii, kde se loni v únoru při regionální automobilové soutěži těžce zranil a málem přišel o pravou ruku, dnes vyjel mimo trať při Rallye San Martino.

Robert Kubica na startu Rally Andorra. foto: Reprofoto

Jeho vůz Subaru Impreza skončil na boku v lese, Kubicovi ani jeho navigátorovi Jakubu Gerberovi se nic nestalo.

Kubica naboural na třetí rychlostní zkoušce. V předchozím měřeném testu obsadil čtvrté místo a čtvrtý byl i v průběžném pořadí, než pro něj soutěž skončila. Sedmadvacetiletému jezdci se nepovedlo navázat na úspěšný comeback na Ronde Gomitolo di Lana, kde se začátkem září vrátil k závodění a hned si dojel se svým subaru pro jasné vítězství.

Po loňské nehodě na rallye Ronde di Andora v Itálii strávil Kubica v nemocnici dva měsíce a podrobil se pěti operacím, aby byla obnovena funkce předloktí a svalů v lokti. Před pár dny se bývalý jezdec stáje Renault nechal slyšet, že stále myslí na návrat do formule 1, v níž dosáhl největšího úspěchu triumfem v Grand Prix Kanady v roce 2008, kdy obsadil v šampionátu celkově čtvrté místo.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...