Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

"Nirvána přijde, až to zaplatíme"

Sport

  12:09
PRAHA - V posledních letech byl generální ředitel Slavie Vladimír Leška ústředním terčem zloby slávistických fanoušků. „Leška ven,“ skandovali diváci pravidelně při každém domácím zápase červenobílých.

Vladimír Leška na tiskové konferenci. foto:  Viktor Chlad, Lidové noviny

Možná, že si všechny nespokojené příznivce v dohledné době udobří. Ale to jenom v případě, pokud dotáhne do úspěšného konce projekt nového stadionu, kvůli němuž se vzdal i postu klubového šéfa.

Nová aréna v Edenu by podle podepsaných smluv měla být hotová za rok a půl. Vnímáte to po letech čekání jako zadostiučinění? 
Rád bych vyjádřil uspokojení. Pocity blaha budu mít, až na něm tým Karla Jarolíma opravdu vyběhne k prvnímu utkání. Nirvána pak nastane v okamžiku, až zaplatíme poslední korunu.

Kde chcete vzít zdroje pro financování? Počítáme s příjmy z vlastních i mimofotbalových zdrojů. Proto nemusíme využívat tolik dotační zdroje. Jde o pilotní projekt, který může být vzorem pro ostatní města jako Brno, Ostrava, Plzeň nebo Hradec Králové.

Bude se na nákladech nějak podílet městská část Praha 10?
Už jsme s ní jednali. V nejbližší budoucnosti se ukáže, jestli do projektu nějakým způsobem vstoupí. Byla by Slavia ochotná sdílet stadion s dalším klubem či ho propůjčovat reprezentaci? Standardům pro národní tým bude určitě vyhovovat, ale to bych nechtěl předjímat. V plánech jsme počítali, že by stadion mohl být využíván dvěma kluby. V úvahu připadají Bohemians 1905, ale ti se nám zatím neozvali.

Autoři:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...