Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nymburk v poslední sekundě prodloužení zdolal Gaziantep a připsal si druhou výhru v Lize mistrů

Basketbalisté Nymburka slaví druhou výhru v Lize mistrů. foto: ČTK

Praha - Nymburští basketbalisté vyhráli i druhý zápas v Lize mistrů. S tureckým Gaziantepem sice promarnili vedení o 20 bodů, ale nakonec zvítězili 74:72 po prodloužení. O úspěchu středočeského celku rozhodl v poslední sekundě nastavení Zach Hankinks. Nymburk navázal na výhru nad čtvrtým týmem minulého ročníku Bambergem, se kterým si před týdnem rovněž v pražské hale Královka poradil 91:71.
  21:09

Zatímco zápas s Bambergem rozhodli domácí už v úvodní čtvrtině, kterou vyhráli o 19 bodů, dnes se rozjížděli pomaleji. Úvodu dominovaly obrany a nepřesnosti v útoku a první koš padl až po třech minutách. Pak se Středočeši i přes tvrdou defenzivu hostů dostali do tempa a první poločas, ve kterém vedli až o 20 bodů, ovládli 41:28.

Na začátku třetí čtvrtiny si Nymburk vybral slabší chvíli a dovolil soupeři snížit na rozdíl dvou bodů. Gaziantep ucítil šanci a i když jeho nápor trojkami za stavu 43:41 a 50:46 na chvíli zastavil Martin Peterka, hosté dokázali skóre otočit a vypracovali si až čtyřbodový náskok.

Domácí však zabrali a díky Pavlu Pumprlovi a Petru Bendovi se dostali do vedení, jenže hosté trojkou pět sekund před koncem srovnali na 65:65. Tři sekundy před sirénou mohl rozhodnout Hankins, ale ani jeden z trestných hodů neproměnil a utkání šlo do prodloužení.

Dramatický závěr mělo i nastavení. V něm za stavu 69:68 pro Nymburk fauloval Jaromír Bohačík a Drew Crawford dvěma trestnými hody poslal půl minuty před koncem hosty do vedení. Český reprezentant sice vzápětí chybu odčinil trojkou, ale Crawford pět sekund před koncem srovnal.

Poslední slovo patřilo Nymburku. Po akci Ivana Almeidy napravil selhání v závěru normální hrací doby Hankins a svým košem rozhodl.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...