Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Olympiádu zahájí v bráně Hašek

Sport

  17:11
TURÍN - Dominik Hašek odchytá první zápas českých hokejistů na olympijských hrách v Turíně. Ve druhém zápase dostane přednost Tomáš Vokoun. O jedničce pro další turnaj zřejmě rozhodnou úvodní duely.

"Potom si s oběma brankáři sedneme a řekneme, jak to bude dále. Uvidíme, jaký byl vývoj těch zápasů a jaký bude zdravotní stav gólmanů," řekl Hadamczik. Připustil, že uvažoval o tom, že by své původní rozhodnutí změnil.

Hašek totiž v pondělí přiletěl ze zámoří bez výstroje a první trénink absolvoval ve vypůjčených věcech. Dnes už ale bylo vše v pořádku. "Kdyby se to dnes nevyřešilo, musel bych to změnit," uvedl kouč.

Kapitánem hokejistů bude Robert Lang
Útočník Detroitu Red Wings Robert Lang byl vybrán kapitánem českého národního týmu pro olympijský turnaj v Turíně. Novinářům to dnes sdělil trenér hokejistů Alois Hadamczik.

Pětatřicetiletý útočník, kterého čeká již čtvrtý start na zimních hrách v kariéře, tak naváže na Jaromíra Jágra, který vedl s kapitánským "céčkem" na dresu národní tým před čtyřmi lety v Salt Lake City.

Langovými asistenty budou kapitán z loňského mistrovství světa ve Vídni David Výborný a Pavel Kubina. 

"Měl jsem takovou intuici. Je to nový turnaj, Lang je na čtvrté olympiádě a je to akceptovatelný hráč jak v týmu, tak rozhodčími. Myslím si, že je to typ člověka, který nemá žádný problém," vysvětlil novinářům svoji volbu trenér národního týmu Alois Hadamczik.

Přiznal však, že své rozhodnutí předem konzultoval s některými hráči, vedle dalších i s Jágrem. "Nechtějte po mě ale, abych vám říkal vše. Tedy s kým jsem se o tom bavil," řekl Hadamczik.

Autoři: ,

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč