Úterý 28. května 2024, svátek má Vilém
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

22:19
Finále
Patnáctiletá Žen Čchien vyhrála skoky do vody z desetimetrové věže a zajistila Číně zlato i ve čtvrté skokanské soutěži žen na OH v Riu.
22:04
Češi v akci

Moderní pětibojař David Svoboda zahájil obhajobu olympijského zlata osmým místem v úvodní části šermu. Mistr Evropy Jan Kuf je v Riu třináctý.

  • Letní olympijské hry, 18. srpna v Riu de Janeiro. Moderní pětiboj, muži - šerm....

    Letní olympijské hry, 18. srpna v Riu de Janeiro. Moderní pětiboj, muži - šerm. Čeští závodníci Jan Kuf (vlevo) a David Svoboda. / Autor: ČTK/AP

22:00

Tyčkařka Jelena Isinbajevová, jež kvůli plošnému zákazu startu pro ruské atlety nemůže usilovat o třetí olympijské zlato, byla v Riu de Janeiro zvolena do komise sportovců Mezinárodního olympijského výboru (MOV). Z 23 kandidátů uspěli ještě maďarský plavec Dániel Gyurta, německá šermířka Britta Heidemannová a korejský stolní tenista Rjo Sung-min.

  • Jelena Isinbajevová na Rudém náměstí v Moskvě.

    Jelena Isinbajevová na Rudém náměstí v Moskvě. / Autor: ČTK/AP

21:59
Důležité
Španělské basketbalistky mají jistou první olympijskou medaili. V semifinále turnaje v Riu de Janeiro porazily mistryně Evropy Srbky 68:54 a v sobotu si zahrají o zlato s vítězem druhého semifinálového zápasu mezi Američankami a Francií. Ve finále tak bude mít dvojnásobné zastoupení český mistr USK Praha, za který hrají Španělky Laia Palauová a Marta Xargayová.
21:53
Češi v akci

V předposledním kolo šermířských duelů v soutěži moderních pětibojařů je David Svoboda na průběžné čtvrté pozici, Jan Kuf klesl na místo osmnácté.

  • Obhájce londýnského zlata z pětiboje David Svoboda.

    Obhájce londýnského zlata z pětiboje David Svoboda. / Autor: AP/ČTK Reuters

21:22
Češi v akci
Průběžné výsledky desetiboje po 8 disciplínách: Adam Sebastian Helcelet je po skoku o tyči jedenáctý, Jiří Sýkora nepřekonal ani základní výšku a klesl na poslední šestadvacáté místo.
21:11
Češi v akci

Golfistka Klára Spilková má po dvou kolech olympijského turnaje v Riu osm ran nad par a klesla na 52. místo. Se skóre -10 vede Korejka Pak In-pe.

  • Klára Spilková během druhé dne golfových soutěží.

    Klára Spilková během druhé dne golfových soutěží. / Autor: Reuters

21:06
Češi v akci
David Svoboda je v průběhu šermířské soutěže na pátém místě, Jan Kuf zatím jedenáctý.
20:53
Finále
Trojnásobný mistr světa Julio César La Cruz ovládl v Riu boxerskou kategorii do 81 kg a získal první olympijské zlato pro Kubu v polotěžké váze.
20:47
Srbské volejbalistky porazily v semifinále olympijských her v Riu de Janeiro v pětisetové bitvě obhájkyně stříbra a úřadující mistryně světa Spojené státy americké a mají jistou historicky první medaili pod pěti kruhy. O zlato budou Srbky hrát v sobotu s úspěšnějšími ze souboje mezi Čínou a Nizozemskem.
20:14
Češi v akci

V Riu už začala také soutěž moderních pětibojařů. V první disciplíně - šermu - se hned v úvodu utkali obhájce zlata z Londýna David Svoboda a úřadující mistr Evropy Jan Kuf, zvítězil prvně jmenovaný. Kuf je v průběžném pořadí na osmém místě, Svoboda šestnáctý.

  • Moderní pětibojař Jan Kuf.

    Moderní pětibojař Jan Kuf. / Autor: Reuters

20:11
Finále
Výsledky jachtingu: Muži: 470: 1. Fantela, Marenič (Chorv.) 43 bodů, 2. Belcher, Ryan (Austr.) 58, 3. Mantis, Kagialis (Řec.) 58, 4. McNay, Hughes (USA) 71, 5. Patience, Grube (Brit.) 75, 6. Dahlberg, Bergström (Švéd.) 79, 7. Bouvet, Mion (Fr.) 87, 8. Schmid, Reichstädter (Rak.) 87. Ženy: 470: 1. Millsová, Clarková (Brit.) 44, 2. Alehová, Powrieová (N. Zél.) 54, 3. Lecointreová, Defranceová (Fr.) 62, 4. Zegersová-Kyranakuová, Van Veenová (Niz.) 63, 5. Jošidaová, Jošiokaová (Jap.) 66, 6. Mraková, Macarolová (Slovin.) 67, 7. Haegerová, Provanchaová (USA) 69, 8. Oliveiraová, Barbachanová (Braz.) 76. 19:35 49er muži - FINÁLE, 20:20 49er FX ženy - FINÁLE.
20:01
Zajímavost
Zahlasujte si v naší anketě, který sport na olympiádě byste nechtěli? - HLASOVAT MŮŽETE ZDE!
19:56
  • Boxerské klání v olympijském parku v Lipně.

    Boxerské klání v olympijském parku v Lipně. / Autor: MAFRA

19:52
Důležité
Moldavský kanoista Serghei Tarnovschi, bronzový medailista ze závodu na 1000 m na OH, v němž byl Martin Fuksa šestý, neprošel dopingovou kontrolou.
19:38
Finále
Čtyřhru žen v badmintonu vyhrály na OH nasazené jedničky Macutomová, Takahašiová. Japonky zdolaly 2:1 Dánky Rytterovou Juhlovou a Pedersenovou.
19:16
Češi v akci

Desetibojař Jiří Sýkora neskočil v tyči svou základní výšku 430 cm a olympijská soutěž pro něj skončila. Po sedmi disciplínách mu patřilo 23. místo.

  • Jiří Sýkora po nepovedeném pokusu v tyčce.

    Jiří Sýkora po nepovedeném pokusu v tyčce. / Autor: ČTK/AP

18:49
Finále
Bronz v turnaji pozemních hokejistů získávají Nizozemci. Německo porazili 4:3 po penaltách, po základní hrací době byl stav 1:1.
18:04
Češi v akci
Moderní pětibojařka Barbora Kodedová obsadila v první části šermu na olympijských hrách v Riu desáté místo. Soutěž pokračuje v pátek bonusovým kolem.
18:01
Jeden bratr zlato, druhý stříbro.
17:52
Finále

Brit Alistair Bronwlee obhájil olympijské zlato v triatlonu. Stříbro v Riu de Janeiro získal jeho bratr Jonathan. Třetí byl Henri Schoeman z JAR.

  • Alistair Brownlee a Jonathan Brownlee z Velké Británie dokázali pozoruhodnou...

    Alistair Brownlee a Jonathan Brownlee z Velké Británie dokázali pozoruhodnou věc - zatímco Alistair v olympijském triatlonu zvítězil, jeho bratr bral stříbro. / Autor: Reuters

17:43
Češi v akci

Jen tři minuty trvala olympijská premiéra zápasnice Adély Hanzlíčkové. Vůbec první česká zápasnice pod pěti kruhy dnes v Riu de Janeiro na místě, kde před týdnem vybojoval judista Lukáš Krpálek zlatou medaili, ztratila kuráž a v osmifinále prohrála před časovým limitem. Spolu s trenérem ale doufají, že za čtyři roky v Tokiu už bude mezi favoritkami. Cestou do útrob haly Carioca 2 v Olympijském parku se volnostylařka nejdříve schovala za roh a práskla rukou naštvaně do dveří. Pak si utírala slzy zklamání, protože souboj Švédkou Hennou Johanssonovou nezvládla. "Mrzí mě, že jsem nemohla předvést ani zlomek toho, co umím," litovala Hanzlíčková.

  • Adéla Hanzlíčková (dole) v zápase s Hennou Johansson ze Švédska.

    Adéla Hanzlíčková (dole) v zápase s Hennou Johansson ze Švédska. / Autor: Reuters

17:31
Důležité
Vzpěrač Izzat Artykov z Kyrgyzstánu, bronzový medailista v kategorii do 69 kg, měl na OH pozitivní dopingový test na strychnin a byl diskvalifikován.
17:30
Češi v akci
Desetibojař Adam Sebastian Helcelet sice výkonem 44,13 m v hodu diskem zaostal za svými možnostmi, ale v olympijské soutěži si polepšil na 11. místo. Jiří Sýkora je třiadvacátý.
17:13
Finále
Američan Kerron Clement přidal ke dvěma titulům mistra světa v běhu na 400 m překážek olympijské zlato. V Riu vyhrál v nejlepším čase sezony 47,73.
17:03
Finále

Překvapivý bronz vybojovali ve čtyřhře mužů badmintonisté Chris Langridge a Marcus Ellis z Velké Británie. V souboji poražených semifinalistů porazili čínský pár Chai, Hong 2:1 na sety.

  • Marcus Ellis se raduje z bronzové medaile v badmintonové čtyřhře, kterou vydřel...

    Marcus Ellis se raduje z bronzové medaile v badmintonové čtyřhře, kterou vydřel spolu s Chrisem Langridgem. / Autor: Reuters

17:04
Důležité
Americké sprinterky přišly o šanci obhájit olympijské zlato na 4x100 m už v rozběhu. Allyson Felixová a English Gardnerová nezvládly druhou předávku.
17:01
Češi v akci
Osmnáctiletá Michaela Hrubá si finále olympiády nezaskáče. Nepřeskočila totiž kvalifikační limit 194 cm, i když si do té doby počínala bezchybně. Hrubá tak obsadila dělenou osmnáctou pozici, do finále postoupilo sedmnáct výškařek.
16:27
Češi v akci
Jediná česká zápasnice na olympijských hrách Adéla Hanzlíčková prohrála v Riu de Janeiro hned svůj první duel. Švédce Henně Katarině Johanssonové podlehla v osmifinále kategorie do 63 kg na technickou převahu. Mladá Češka se bude moci v soutěži představit teoreticky ještě v opravách, pokud Johanssonová postoupí do finále.
16:08
Češi v akci
Výškařka Michaela Hrubá zatím úspěšně kráčí kvalifikací. Naposledy skočila 192 cm a ještě ani na jedné laťce nezaváhala.

Nepřehlédněte

Stručně

  • Česká republika skončila s bilancí jednoho zlata, dvou stříber a sedmi bronzů na 43. místě v medailovém pořadí zemí.
  • Jaroslav Kulhavý dojel v cross country na stříbrné příčce a přidával do české sbírky desátou olympijskou medaili.
  • Američtí basketbalisté podle očekávání obhájili zlaté medaile na olympijských hrách. Ve finále porazili Srbsko 96:66.
  • Házenkáři Dánska nečekaně vyhráli olympijský turna. Ve finále překvapivě porazili obhájce prvenství Francii 28:26.
  • Brazilští volejbalisté získali v domácím prostředí v Riu třetí olympijské zlato. Itálii ve finále porazili 3:0.

 Čeští medailisté

ZLATO (1)

Lukáš Krpálek - judo kategorie do 100 kg, čtěte zde

STŘÍBRO (2)

Jaroslav Kulhavý - cyklistika, cross country, čtěte zde
Josef Dostál - kajak 1000 m, čtěte zde

BRONZ (7)

Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál, Jan Štěrba - čtyřkajak, rychlostní kanoistika čtěte zde
Barbora Špotáková - hod oštěpem, čtěte zde
Jiří Prskavec - kajak vodní slalom, čtěte zde
Ondřej Synek - skif, čtěte zde
Petra Kvitová - tenis, čtěte zde
Šafářová, Strýcová - tenis, čtěte zde
Hradecká, Štěpánek - tenis, čtěte zde

Aktuální zprávy