Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

On-line reportáž z desátého soutěžního dne zimních olympijských her v Pchjongčchangu.
16:19
Pro dnešní olympijský den je to v naší on-line reportáži vše. Po půlnoci ale startujeme v Koreji další den. Ten najdete ZDE!
16:18

Čeští sportovci už vybojovali v Koreji šest cenných kovů. To ale nemusí být konečná bilance. Jaké vyhlídky mají ve druhém týdnu her?

15:37
Lední hokej
Ve finále olympijského turnaje v Pchjongčchangu se opět po čtyřech letech utkají hokejistky Kanady a USA. Boj o bronz svedou Finsko a OAR.
15:26
Curling
Muži: Švýcarsko - Švédsko 10:3, Korea - Itálie 8:6, USA - Kanada 9:7, Velká Británie - Dánsko 7:6. Průběžné pořadí: 1. Švédsko 6 výher/1 porážka, 2. Švýcarsko 5/2, 3. Velká Británie a Kanada 4/3, 5. Japonsko a Norsko 3/3, 7. USA 3/4, 8. Dánsko, Itálie a Korea 2/5. Ženy: USA - Dánsko 7:6, Japonsko - Kanada 3:8, Švédsko - Korea 6:7, OSR - Švýcarsko 2:11, Velká Británie - Švýcarsko 8:7, OSR - Dánsko 8:7, USA - Čína 10:4, Japonsko - Švédsko 5:4. Průběžné pořadí: 1. Korea 5 výher/1 porážka, 2. Švédsko a Japonsko 5/2, 4. USA a Velká Británie 4/3, 6. Kanada 3/3, 7. Čína 3/4, 8. Švýcarsko a OSR 2/5, 10. Dánsko 1/6.
15:19
Medaile
Norští skokané na lyžích vyhráli na ZOH soutěž družstev před obhájci zlata z Německa, Polsko získalo bronz. Češi byli v Pchjongčchangu desátí.
14:42
Češi v akci
Čeští skokani na lyžích Viktor Polášek, Vojtěch Štursa, Čestmír Kožíšek a Roman Koudelka uzavřeli své vystoupení na olympijských hrách v Pchjongčchangu desátým místem v závodě družstev. Od postupu do finále Čechy dělilo 27,4 bodu. Po prvním kole vede Norsko před obhájci zlata z Německa.
14:03
Zajímavost
Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová vzdala po úpravě programu sjezdového lyžování na olympijských hrách plánovaný start ve středečním sjezdu. Vedoucí žena Světového poháru, jež zahájila soutěže v Pchjongčchangu triumfem v obřím slalomu, se rozhodla soustředit na kombinaci, kterou dnes pořadatelé kvůli nepříznivé předpovědi počasí přesunuli z pátku na čtvrtek.
13:47
Medaile
Nečekaným olympijským vítězem v závodě rychlobruslařů na 500 metrů se stal Nor Haavard Lorentzen. Druhý Korejec Čcha Min-kjo byl o setinu pomalejší.
13:00
Zajímavost
Kombinační závod žen ve sjezdovém lyžování se v Pchjongčchangu pojede o den dřív, než bylo původně plánováno. Pořadatelé olympijských her ho kvůli nepříznivé předpovědi počasí přesunuli z pátku na čtvrtek. Ve stejný den se tak budou v Koreji v alpských disciplínách rozdělovat dvě sady medailí, na programu je totiž i slalom mužů.
12:33
Lední hokej
Česká hokejová pondělní pohoda v Koreji -
19.února 2018 v 09:52, příspěvek archivován: 19.února 2018 v 13:06

Právě probíhá dobrovolný trénink, kterého se účastní hráči mimo sestavu – Vondrka, Vitásek, Zohorna, Furch a Bartošák. #PyeongChang2018 #IceHockey https://t.co/kJ5yxCVYe3

VÍCE ČTĚTE ZDE!
12:59
Krasobruslení
Když se před čtyřmi lety krasobruslařka Lucie Myslivečková rozhodla začít věnovat trénování, byla smířená s tím, že sen představit se na olympijských hrách se jí již nesplní. Po čase se jí ale ozval Lukáš Csölley s nabídkou k návratu. Myslivečková po chvilce kývla a dnes v 28 letech zažila premiéru pod pěti kruhy. Ve slovenských barvách se svým partnerem dnes postoupili do finálové části soutěže tanečních párů.
11:59
Češi v akci
Medailisté Veronika Vítková a Michal Krčmář, Ondřej Moravec a Markéta Davidová pojedou úterní smíšenou štafetu biatlonistů na OH v Pchjongčchangu.
11:33
Lední hokej
Čeští hokejisté si dnes na olympijských hrách v Pchjongčchangu užili první odpočinkový den. Národní tým po třech výhrách v základní skupině postoupil přímo do středečního čtvrtfinále a trenéři se rozhodli dát hráčům volno. Na tréninku se objevila jen pětice, která do zápasů pravidelně nezasahuje.
10:20
U-rampa
Všechny tři medailistky z olympijské premiéry akrobatického lyžování v U-rampě jsou ve finále i v Pchjongčchangu. Kvalifikací hladce prošly americká obhájkyně prvenství Maddie Bowmanová i další držitelky cenných kovů ze Soči Francouzka Marie Martinodová a Ajana Onozukaová z Japonska.
10:19
Zajímavost
Lyžařské zlato Ester Ledecké ze superobřího slalomu nadchlo na olympijských hrách v Pchjongčchangu i její kolegy ze světa snowboardingu. Rakušan Benjamin Karl, jenž patří stejně jako česká reprezentantka mezi hlavní favority paralelního obřího slalomu, to považuje za skvělou reklamu pro snowboarding a přimlouvá se za větší propojení Světových pohárů obou odvětví.
09:22
Curling
Muži: Švýcarsko - Švédsko 10:3, Korea - Itálie 8:6, USA - Kanada 9:7, Velká Británie - Dánsko 7:6. Průběžné pořadí: 1. Švédsko 6 výher/1 porážka, 2. Švýcarsko 5/2, 3. Velká Británie a Kanada 4/3, 5. Japonsko a Norsko 3/3, 7. USA 3/4, 8. Dánsko, Itálie a Korea 2/5. Ženy: USA - Dánsko 7:6, Japonsko - Kanada 3:8, Švédsko - Korea 6:7, OSR - Švýcarsko 2:11, 12:05 Velká Británie - Švýcarsko, Dánsko - OSR, Čína - USA, Japonsko - Švédsko. Průběžné pořadí: 1. Švédsko a Korea 5 výher/1 prohra, 3. Japonsko 4/2, 4. USA, Velká Británie, Čína a Kanada 3/3, 8. Švýcarsko 2/4, 9. OSR a Dánsko 1/5.
09:02
Curling
Curleři na olympijských hrách v Pchjongčchangu se pozastavili nad dopingem ruského reprezentanta Alexandra Krušelnického. Podle kapitánky dánského týmu Madelaine Dupontové nebo norského stříbrného medailisty z Vancouveru Thomase Ulsruda totiž nejsou zakázané látky v jejich sportu zapotřebí. Curleři však příliš nerozumějí tomu, proč by si Krušelnickij ve fyzicky nenáročném sportu potřeboval pomoci dopingem. "Myslím, že i spousta lidí by se tomu zasmála a ptala by se, k čemu by doping v curling byl. Ani já sama netuším, k čemu by nám mohl pomoci," uvedla Dupontová. Dnes jsou sice curleři už blíž představám o sportovcích, než tomu bylo například v roce 1988, kdy byl kanadský skip Eddie Werenich požádán vedením svazu, aby shodil pár kilogramů, aby nedělal na olympiádě ostudu, přesto si ani Ulsrud nedokáže představit, že by někdo sáhl k dopingu. "Je těžké vidět doping v curlingu. Možná jako metař, ale i tak by bylo lepší jít prostě do posilovny," prohlásil. Krajana se zastala i kapitánka ruské ženské reprezentace Viktoria Mojsejevová. "Vždycky říkali, že je super dělat sport, ve kterém nejsou dopingové skandály. Hlavně proto, že u nás to není o rychleji, výše, silněji (olympijské heslo), ale o přesnosti. Nevím, jaký doping ani k čemu by ho někdo mohl v curlingu použít," prohlásila.
08:20
Curling
Arbitrážní soud pro sport (CAS) potvrdil, že ruský curler Alexandr Krušelnickij je podezřelý z dopingového provinění na olympijských hrách v Pchjongčchangu. S bronzovým medailistou ze soutěže smíšených dvojic zahájil řízení. "Nebyl ještě stanoven žádný termín jednání a v této chvíli nebudeme poskytovat žádné další informace," uvedl CAS. Podle médií měl Krušelnickij pozitivní test na meldonium, jež je od roku 2016 na seznamu zakázaných látek.
08:05
Krasobruslení

Kanaďané Tessa Virtueová a Scott Moir úspěšně zvládli první část cesty za vysněným druhým olympijským zlatem, ale vedení po krátkém tanci nepřeceňují. Vědí, že se bude rozhodovat ve volném tanci. Francouzku Gabriellu Papadakisová a Guillaum Cizeron už ve chvíli, kdy má Francouzka rozepnuté šaty., která je s Guillaumem Cizeronem největší soupeřkou zámořského páru, v krátkém tanci potrápil rozepnutý kostým -

  • Gabriellu Papadakisová a Guillaum Cizeron už ve chvíli, kdy má Francouzka...

    Gabriellu Papadakisová a Guillaum Cizeron už ve chvíli, kdy má Francouzka rozepnuté šaty. / Autor: Reuters

Nepřehlédněte