Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Střelba na černocha způsobila bojkot a pozastavení play off NBA, když Toronto ‚předběhlo‘ Milwaukee

Basketbalisté Toronta Raptors uspořádali mimořádnou schůzku před svým tréninkem. V reakci na střelbu na muže černé pleti Jacoba Blaka Raptors přemýšlí, že budou bojkotovat první zápas druhého kola play off NBA proti Bostonu Celtics, který se má hrát v noci na sobotu. Jenže nakonec se nehrálo ani dnes v noci...
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH
RV

Bojkot snad využili na školení toho, jak se chovat při kontaktu s policií. I školy by snad mohly věnovat hodinu tomu, aby to zvláště černým připomněly. Všechny případy snad mají společné to, že černoch ignoruje pokyny policistů.

0 0
možnosti
JN

J70i70r27k72a 74N15o44v16ý

27. 8. 2020 7:07

Konečný stav má být takový, že v USA se žádný policista neodváží vystřelit na černocha. Pokud ano, demonstrace zastaví fungování celých USA.

"Loni podle amerického statistického úřadu zemřelo po střelbě příslušníků amerických policejních složek více než tisíc lidí. Z toho 36,8 % byli běloši, černoši 23,4 % a 15,7 Hispánci. U zbylé části zastřelených nebyla rasa uvedena nebo známa.

Pokud jde o pravomocně odsouzené ve výkonu trestu, mají podle informací na stránkách Federálního vězeňského úřadu převahu běloši (a Hispánci) s 58,1 %, druzí jsou černoši s 38 %, třetí jsou indiáni (2,3 %) a čtvrtí Asiaté 1,5 %."

0 0
možnosti