Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Kvitová má před US Open formu. Vyhrála turnaj v New Havenu

US Open

  23:21aktualizováno  23:35
NEW HAVEN - Tenistka Petra Kvitová získala v New Havenu druhý letošní titul. Dva týdny po triumfu v Montrealu dnes ve finále generálky na US Open zdolala Rusku Marii Kirilenkovou 7:6, 7:5.

Petra Kvitová s trofejí z turnaje v New Havenu foto: ČTK

Druhá nasazená česká hráčka zvítězila nad turnajovou sedmičkou za dvě hodiny a sedm minut a oplatila Kirilenkové porážku ze čtvrtfinále olympijského turnaje.

K vítězství si pomohla sedmi esy, zatímco Ruska nezahrála ani jedno. V úvodním setu si soupeřky třikrát prolomily podání a rozhodoval až tie-break, který loňská wimbledonská šampionka vyhrála 11:9.

ČTĚTE TAKÉ

Ve druhé sadě za stavu 2:2 přišla Kvitová dvakrát za sebou o svůj servis a zdálo se, že Kirilenková vyrovná na 1:1 na sety. Po velké bitvě v osmém gamu však dvaadvacetiletá česká tenistka zahájila velký obrat a zápas zakončila čistou hrou při podání ruské hráčky. Vzájemnou bilanci zápasů s Kirilenkovou tak vyrovnala na 3:3.

Za devátý titul v kariéře Kvitová získala 107 tisíc dolarů (přes dva miliony korun) a 470 bodů do světového žebříčku a potvrdila skvělou formu na amerických betonech, kde se jí až dosud nedařilo. Po premiérovém zámořském titulu z Montrealu hrála finále v Cincinnati a navázala dalším triumfem v New Havenu, po němž půjde v roli jedné z favoritek do US Open. V prvním kole ji čeká v pondělí Slovinka Polona Hercogová.

Kvitová v počtu titulů dotahuje Sukovou

167 - Martina Navrátilová, 27 - Hana Mandlíková, 24 - Jana Novotná, 13 - Regina Maršíková, 10 - Helena Suková, 9 - Petra Kvitová, 6 - Nicole Vaidišová, 4 - Lucie Šafářová, 3 - Radka Zrubáková, 2 - Radka Bobková, Klára Koukalová, Iveta Benešová, 1 - Petra Langrová, Eva Švíglerová, Ludmila Richterová, Květa Peschkeová, Daniela Bedáňová, Adriana Gerši, Barbora Záhlavová-Strýcová.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...