Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Souboj českých tenistek v New Havenu vyhrála Kvitová

US Open

  7:41
NEW HAVEN - Souboj českých tenistek ve čtvrtfinále turnaje v New Havenu vyhrála Petra Kvitová. Pátá hráčka světa porazila Lucii Šafářovou dvakrát 6:3 a v generálce na poslední grandslam sezony US Open postoupila potřetí za sebou do semifinále.

Česká tenistka Petra Kvitová foto: Reuters

Dvaadvacetiletá Kvitová zdolala osmou nasazenou Šafářovou za 67 minut a k vítězství si pomohla deseti esy. "Znám Lucku asi pět let a bylo zvláštní hrát proti ní," řekla turnajová dvojka. "Při zápase na kamarádství ale nemyslíte, chcete jenom podat nejlepší výkon. A myslím, že dneska jsme obě hrály dobře," přidala.

V semifinále Kvitová nastoupí proti Saře Erraniové z Itálie, kterou ve dvou letošních vzájemných zápasech vždy porazila bez ztráty setu. Druhou dvojici tvoří Maria Kirilenková z Ruska a bývalá světová jednička Caroline Wozniacká. Zatím však není jisté, jestli dánská hráčka, která usiluje o pátý titul z New Havenu za sebou, do utkání nastoupí. Má totiž problémy s pravým kolenem.

Kvitová před čtrnácti dny v Montrealu získala první titul v sezoně, poté došla v Cincinnati do semifinále a díky úspěšnému tažení v New Havenu si zajistila vítězství v hodnocení amerických turnajů v tzv. US Open Series.

Může se tak těšit na až bonus milion dolarů, který se bude odvíjet podle výsledku na posledním grandslamu roku. "Mám z toho velkou radost, ale peníze mě nezajímají. Nejsou nejdůležitější věc v životě," řekla česká tenistka. "Jsem ráda, že jsem odehrála hodně dobrých zápasů a mám i výsledky. Před US Open je důležité nabrat sebevědomí," dodala.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...