Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kladenští volejbalisté slaví po šesti letech medaili, vybojovali bronz

Kladenští volejbalisté v zápase Poháru CEV foto: CEV

Kladenští volejbalisté získali extraligový bronz a medaili slaví poprvé od roku 2018, kdy obsadili druhé místo. Příbram v sérii na dvě výhry po úterní domácí bitvě a odvrácených mečbolech porazili v její hale 3:1. Lotyšský univerzál Kristaps Platačs k tomu přispěl 22 body.
  19:52

Kladno skončilo v základní části druhé, ale v semifinále nestačilo na České Budějovice. Příbramští naopak po šestém místě v dlouhodobé fázi vyřadili ve čtvrtfinále nečekaně Liberec, ale pak nestačili na mistrovské Lvy Praha.

První souboj o bronz vyhráli Orli v úterý z vedení 2:0 na sety a nakonec až 22:20 v pátém dějství po odvrácení dvou mečbolů. Dnes v Příbrami dominovali v první (25:18) i druhé sadě (25:19), ale po zranění finského smečaře Niklase Seppänena se zadrhli.

„Snad si vezmeme ponaučení z minulého zápasu a znovu už to nebude. Vymýšlíme a děláme hlouposti,“ zlobil se kladenský kapitán Adam Zajíček po třetím setu v rozhovoru pro Českou televizi.

Jeho přání se splnilo, hosté závěr zvládli lépe a nedovolili tak Příbrami úžasnou sezonu zakončit ziskem medaile. Zajíček poté převzal cenu pro nejužitečnějšího hráče zápasu.

Extraliga volejbalistů

Série o 3. místo – 2. zápas

Příbram - Kladno 1:3 (-18, -19, 23, -22)
Nejvíce bodů:
Gabriel 12, J. Ureš, Šábrt a Toman po 10 - Platačs 22, Zajíček 14, Imamura 11. Konečný stav série: 0:2.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!