Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hermannová se Štochlovou vypadly v Recife po osmifinálové bitvě

Barbora Hermannová (vlevo) a Marie-Sára Štochlová foto: Jiří Seidl, MF DNES

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou prohrály v osmifinále turnaje Pro Tour Challenge v Recife s Rakušankami Dorinou a Ronjou Klingerovými 21:23, 23:21, 13:15. České jedničky tak zahájily sezonu, v níž usilují o postup na olympijské hry, děleným devátým místem.
  18:20

Téměř celý první set Hermannová se Štochlovou v brazilském přímořském letovisku v horku a větru držely náskok. Rakušanky však v koncovce vyrovnaly, jako první se dostaly k setbolu a nakonec třetí proměnily. Ve druhé sadě Češky naopak dotáhly manko, i díky dvěma blokům Hermannové odvrátily mečbol a vyrovnaly.

V tie-breaku nasazené devítky Hermannová se Štochlovou v závěru smazaly tříbodovou ztrátu a srovnaly na 13:13. Poslední dva body ale i díky závěrečnému esu získaly rakouské sestry. „Bohužel zápas se nám v koncovce nepovedl. Je to velká škoda, měly jsme určitě na ně,“ řekla Hermannová v nahrávce pro média.

Češky nebyly zdravotně stoprocentní, v pátek kvůli střevním potížím skrečovaly zápas o prvenství ve skupině. „Je to hořkosladké. Ale ty otočené nepříznivé stavy nás můžou posunout dál,“ dodala Hermannová. Příští týden ji se Štochlovou čeká v Brazílii další turnaj Challenge.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge

v plážovém volejbalu v Recife (Brazílie):

Ženy - osmifinále:
D. Klingerová, R. Klingerová (15-Rak.) - Hermannová, Štochlová (9-ČR) 2:1 (21, -21, 13).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!