Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Čtyři Češky jsou ve 2. kole US Open, dál jdou Plíšková, Strýcová, Šafářová i Muchová

Sport

  22:50aktualizováno  28. srpna 1:31
NEW YORK - Karolína Plíšková zvládla vstup do US Open. Osmá nasazená v prvním kole sice udělala osm dvojchyb a čtyřikrát přišla o servis, ale Zarinu Dijasovou z Kazachstánu porazila 6:4 a 7:6. Do druhého kola prošly i Lucie Šafářová, Barbora Strýcová a grandslamová debutantka Karolína Muchová.

Karolína Plíšková na turnaji US Open. foto: AP Photo

Muchová postoupila do hlavní soutěže z kvalifikace a v 1. kole zdolala Dajanu Jastremskou z Ukrajiny díky rychlé hře 6:4 a 6:2. 

Třiadvacátá nasazená Barbora Strýcová naopak hráčku z kvalifikace porazila a po výhře nad Danielle Laovou z USA 6:3 a 6:4 si na US Open zahraje druhé kolo popáté v kariéře. 

Šafářová zdolala Chorvatku Petru Martičovou 6:4, 6:4 a její další soupeřkou bude Australanka Ashleigh Bartyová.

Šestadvacetileté Plíškové se před cestou do New Yorku na amerických betonech nedařilo. 

Během léta propustila kouče Tomáše Krupu a angažovala Australanku Rennae Stubbsovou, ale ta má ve Flushing Meadows povinnosti v televizi, a proto českou tenistku vede Španělka Conchita Martínezová.

Vítězka Wimbledonu z roku 1994 Martínezová v rozehrávce často ukazovala Plíškové palec nahoru a česká hráčka pak duel s Dijasovou dobře rozjela. 

Soupeřce vzala podání hned v první hře, ale v tradičně horkém odpoledni střídala dobré okamžiky s horšími a i kvůli dvěma dvojchybám ve čtvrté hře o brejk přišla.

Ani ve zbytku utkání nepůsobila Plíšková suverénně. Po zisku prvního setu ve druhém vedla 4:2, ale za stavu 4:5 odvrátila při svém podání čtyři setboly. Pak zápas za stavu 6:5 nedopodávala a nakonec ho ukončila vítězstvím 7:4 v tie-breaku.

„Moc jsem chtěla vyhrát druhý set a nehrát třetí. Mám ráda zdejší podmínky, kurty jsou rychlé, což mojí hře sedí. Proto si tady věřím,“ řekla na kurtu loňská čtvrtfinalistka Plíšková a ke změnám ve svém týmu dodala: 

„Jsem ráda, že mám kolem sebe dvě legendy. Potřebuju trochu španělského drilu, což Conchita přináší.“ 

Dvaadvacetiletá Muchová si ve druhém kole zahraje se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou, bývalou světovou jedničkou a dvojnásobnou grandslamovou šampionkou. Strýcovou čeká jiná Španělka Lara Arruabarrenaová.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...