Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Plíšková odvrátila čtyři mečboly, Strýcová po semifinále v Praze vypadla v prvním kole

Sport

  18:53
MADRID - Tenistka Karolína Plíšková odvrátila čtyři mečboly a po výhře 5:7, 7:6 a 6:3 nad Dajanou Jastremskou z Ukrajiny postoupila na turnaji v Madridu do druhého kola. V prvním kole naopak skončila Barbora Strýcová, která prohrála 3:6, 1:6 s Kristinou Mladenovicovou z Francie.

Karolína Plíšková returnuje. foto: ČTK/AP

Plíšková, která se minulý týden kvůli zdravotním potížím odhlásila z turnaje v Praze, po ztrátě prvního setu prohrávala s Jastremskou 4:5 a při vlastním podání čelila čtyřem mečbolům. Pátá nasazená hráčka je ale odvrátila, v tie-breaku srovnala a v rozhodující sadě při třetím mečbolu rozhodla. V dalším kole může narazit na jinou Ukrajinku Katerynu Kozlovovou, nebo Šuaj Čang z Číny.

Strýcová jen dva dny po semifinálové porážce v Praze vyřazením v prvním kole přišla o možnost zahrát si v Madridu s Petrou Kvitovou. Česká hráčka ještě v pátek bojovala na antuce ve Stromovce o finále domácího turnaje WTA proti pozdější vítězce Jil Teichmannové ze Švýcarska.

Karolína Plíšková returnuje.
Barbora Strýcová.

Po rychlém přesunu do Madridu ale Strýcová na Mladenovicovou nestačila a prohrála s ní poprvé po čtyřech letech. Francouzka, jež byla v Madridu rozehraná z kvalifikace, ve druhém kole vyzve trojnásobnou šampionku turnaje Kvitovou.

Autor: