Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kapverdy kvůli covidu prohrály kontumačně zápas s Německem, Dánsko přehrálo Kongo

Kapverdy kvůli covidu prohrály na MS kontumačně zápas s Německem. foto: Reuters

Káhira - Dnešní utkání Kapverd s Německem na házenkářském mistrovství světa v Egyptě bylo kvůli koronaviru v africkém týmu odvoláno. Němcům připadla bez boje kontumační výhra 10:0 a po druhém vítězství mají jistý postup ze skupiny stejně jako Maďaři, kteří deklasovali Uruguay 44:18.
  12:05aktualizováno  22:32

Bez zaváhání jdou dál i obhájci titulu Dánové. Po Bahrajnu dnes rozdrtili Kongo 39:19. Účast v další fázi mají zajištěnou i vicemistři Evropy Chorvaté, kteří po úvodní remíze s Japonskem porazili Angolu 28:20 a ve skupině C už nemohou skončit hůř než třetí. Mistři Evropy Španělé vydřeli po dělbě bodů v premiéře s Brazílií první vítězství, Polsko zdolali 27:26.

Jistotu má v céčku vedle Chorvatů po druhé výhře na turnaji i Katar, který si tentokrát poradil s Japonskem (31:29). V déčku si druhý úspěch připsala Argentina, která půjde po vítězství 24:21 nad Bahrajnem rovněž dál.

Kapverdy kvůli covidu prohrály na MS kontumačně zápas s Německem.
Gauthier Mvumbi Thierry v utkání MS proti Dánsku.

Zrušení zápasu Německa a Kapverd bylo pravděpodobné už v sobotu, kdy bylo jasné, že Kapverdy nemají kvůli výskytu covidu-19 v týmu dostatečný počet hráčů k utkání. Nováčkovi na světové scéně zbylo devět hráčů s negativním testem, k sehrání zápasu je potřeba deset hráčů včetně jednoho brankáře.

Zápas skupiny A v Gíze se měl hrát od 18:00, o jeho zrušení oficiálně rozhodla mezinárodní federace IHF dnes ráno.

Kapverdy prohrály úvodní duel na turnaji v pátek s Maďarskem 27:34, a navzdory druhé porážce ještě vyřazeny nejsou. Pokud se jim podaří tým doplnit dodatečnými hráči z původního širšího výběru, kteří budou mít po příletu do Egypta negativní výsledek PCR testu, budou moci v úterý nastoupit k třetímu duelu ve skupině proti Uruguayi. Do další fáze postupují z čtyřčlenných skupin tři mužstva.

Šampionát provázely problémy s koronavirem už před jeho začátkem. Kvůli množství nakažených v týmu se krátce před startem turnaje vzdaly účasti Česko a USA, které nahradily výběry Severní Makedonie a Švýcarska.

Autor:

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...