Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Policie šetří doping za ČSSR

Komunistický režim podporoval doping ve sportu. Důkazy o takových praktikách má k dispozici Úřad dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu (ÚDV). Vyšetřování tajného programu státem řízeného dopingu už začalo. "Probíhá vyšetřování," potvrdil LN major ÚDV Ilja Pravda, který má záležitost na starosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jan

15. 1. 2006 22:25
Policie šetří doping za ČSSR! To je sice velice záslužné, ale ještě předtím by měla konečně začít vyšetřovat něco zcela jiného: CYKLICKY VLÁDNOUCÍ KRIMINÁLNÍ ELITY POD SPOLEHLIVOU OCHRANOU SVÉHO CENTRALIZOVANÉHO KRIMINÁLNÍHO STÁTU A SVÝCH CENTRALIZOV
Policie šetří doping za ČSSR! To je sice velice záslužné, ale ještě předtím by měla konečně začít vyšetřovat něco zcela jiného: CYKLICKY VLÁDNOUCÍ KRIMINÁLNÍ ELITY POD SPOLEHLIVOU OCHRANOU SVÉHO CENTRALIZOVANÉHO KRIMINÁLNÍHO STÁTU A SVÝCH CENTRALIZOVANÝCH KRIMINÁLNÍCH MASMÉDIÍ:
Proč se k tomu zatím pro nedostatek času za 42 + 16 let nedostala lze pochopit, pokud si přečteme:
ORGANIZOVANÝ ZLOČIN, NEJMOCNĚJŠÍ STÁTNÍ REZORT: Policie České republiky -stále pod ruskou kontrolou- jako největší skupina čs organizovaného zločinu!
0 0
možnosti

Januš Adamus

14. 1. 2006 21:45
Policie šetří....
Policie šetří tam, kde by šetřít neměla a naopak vyhazuje  tam, kde by vyhazovat neměla. Vyšetřuje to, co se mnohdy týka hluboké minulostí, současnost pak ignoruje způsobem, který je až neuvěřitelným komplotem s korupcí a podsvětím. ÚDV je orgán, který nemá žádné opodstatnění, je mekkou neseriozností a podjatostí,  kde pravda je  hluboce ukrýtá, částečná a jen někomu či něčemu sloužící. Soudnictví je  ve stavu, který lze jen těžce  pojmenovat, právo a zákony platí  pro někoho více, pro někoho vůbec. Kdyby tam  byly stotisícové platy, korupce v těchto státních úřadech stejně pokvete dál. Podivujeme se nad vynesenými rozsudky a nestranností soudců, obhajujeme jejich neobhajitelné. Někdo dostane za šikanu disentu čtyřletý trest a dobře víme oč a o jaké lidí šlo, druzí  třeba za vraždu občana odejdou bez trestů. Hld máme demokracii, bohatý se  vykoupí, chudý  bručí jak mourovatý. Ještě k tomu dopingu, byly  prováděny testy a to  i v  minulých dobách a v mezinárodních dopingových institucích, pokud se na  něco přišlo, pak  byly vyvozený důsledky a bylo jedno, zdali šlo o sportocve toho či onoho  zřízení. Celá kauza je jen ukázkou nejapné až přihlouplé medializace, či skandalizaci minulostí, mají přece v ÚDV za tuto činnost dobře placeno a to z naších daní.    
0 0
možnosti

M.KAVAN

14. 1. 2006 14:56
PRIVATIZOVAT ÚDV
ÚDV by se měl privatizovat, udělat z něj akciovka a když by pak ty zprávy někdo kupoval, tak ať si spánembohem bádají. Pokud se to ale platí z kapes daňových poplatníků, tak si myslím, že by se ty prachy daly vynaložit smysluplněji. 
0 0
možnosti

Alf

15. 1. 2006 8:53
Vedecka cinnost namuze byt zcela privatni
To by bylo obtizne. Vedecka cinnost (v tomto pripade napriklad historicke badani) nemuze byt zcela v soukromych rukou. I spolecenskovedni vyzkum je potrebny.
0 0
možnosti

REX

14. 1. 2006 14:03
steroidy se bezne pouzivaly
a cely system byl kontrolovan zezhora ( na rozdil od tzv kapitalistickych sportovcu - tam to bylo na nich )
pred odjezdy na mistrovstvi / olympiady se vzdy kazdy sportovec podrobil testum zdali je "cisty"
umrti v dusledu pouzivani seroidu byly , a poskozeni zdravi take - jen at to vysetri kteri stranicti funkcionari to naridili a podporovali - neb bdelemu oku strany nikdy nic neuniklo...
 
0 0
možnosti

Řízný

14. 1. 2006 14:30
Re: steroidy se bezne pouzivaly
Takže tzv.kapitalističtí sportovci si v případě, že se rozhodli dopovat sháněli případné preparáty sami, sami si je platili, sami si je ordinovali a dávkovali? Tomu věříte
0 0
možnosti

Luboš

14. 1. 2006 13:49
Navrhuji opakovat všechny Olympiády od roku 1948.
Hlavně je nutné opakovat všechny ceremoniáry, kde získali čeští sportovci medaile za 1.- 3. místo. Navrhuji všechny české sportovce, kteří jsou mrtví exhumovat a dokázat jim, že dopovali. Pomocí exekutorů je nutné všem pozůstalím po sportovcích odebrat násilím medaile. Je to hrdinství pracovníků ÚDV, takhle nasazovat své životy... Navrhuji je odměnit doživotním pobytem v areálu Bohnic. A některé vypreparovat do Národního Muzea jako varování příštím generacím......
0 0
možnosti

Alf

15. 1. 2006 8:52
Bez ironie
Ja bych to neironizoval. Pracovnici UDV delaji docela zajimavou praci a myslim, ze verejnost zajima, jak centralne rizeny doping probihal. Neni duvodu, proc po tom nepatrat. Neni vubec jasne, co proti tomu mate.
0 0
možnosti

Gejza

14. 1. 2006 13:27
málo se pilo
0 0
možnosti

Řízný

14. 1. 2006 13:12
??
No a co sportovci z tehdejších kapitalistických zemí? Ti nedopovali? Nebo o nich vyjde také nějaký sborník  Má to tak někdo starosti.
0 0
možnosti

Alf

15. 1. 2006 8:50
Kazdy pred svym prahem
Kazdy si zameta pred svym prahem. Oni na Zapade dost mozna taky dopovali, ale jmenovana instituce se zabyva nasimi dejinami, ze.
0 0
možnosti

Martin

14. 1. 2006 12:57
To se přece vědělo
Tak to přece není žádná novinka, že sportovci v ČSSR brali doping. A právě Helena Fibingerová by mohla lecos říct. A taky Jarmil Kratochvíl by mohl osvětlit, jak to vlastně probíhalo.
0 0
možnosti