Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Porval se s italským trenérem. Americký rychlobruslař nesmí rok závodit

Sport

  18:30
LAUSANNE/PRAHA - Americký rychlobruslař Mitchell Whitmore dostal roční zákaz startu za noční incident během prosincového závodu Světového poháru v Inzellu. Dvojnásobný účastník olympijských her rušil noční klid a popral se s italským trenérem ve službách Nizozemců Stefanem Donagrandim.

Mitchell Whitmoreho přišla rvačka s trenérem draho foto: Reuters

Bylo to prostě crazy, říká Čech Kosnar, který jel na bruslích v bobovém korytě

Whitmore se dostal s olympijským vítězem ve stíhačce družstev z Turína 2006 do konfliktu mezi třetí a čtvrtou hodinou v noci. Na parkovišti hotelu, kde Donagrandi a jeho svěřenci spali, hlasitě „túroval“ auto a choval se hlučně.

Donagrandi se Whitmorea a jeho společnost snažil utišit a prudká výměna názorů vyvrcholila fyzickým napadením, po němž Ital skončil s krvavou tváří a pohmožděným ramenem.

I Václav Kosnar si vyzkoušel, co znamená závodit na Red Bull Crashed Ice.
Red Bull Crashed Ice je bitvou na ostří nože.

Mezinárodní bruslařská unie (ISU) po vyslechnutí účastníků incidentu udělila šestadvacetiletému Whitmoreovi roční distanc do 31. března 2017, tedy na celou příští sezonu.

Američan, jenž byl na letošním mistrovství světa v Kolomně devátý na 500 m a jedenáctý na 1000 m, se může proti trestu odvolat ke sportovnímu arbitrážnímu soudu CAS.

Autor: