Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Posila jako hrom. Harden v Brooklynu válí, po boku Duranta vyhrál v dresu Nets i podruhé

Brooklyn Nets guard James Harden celebrates with forward Kevin Durant (7) during the second half of an NBA basketball game against the Milwaukee Bucks, Monday, Jan. 18, 2021, in New York. (AP Photo/Adam Hunger) foto: ČTK

New York - Basketbalisté Brooklynu zdolali v NBA Milwaukee těsně 125:123. Za výhrou je dotáhla 34 body a 12 asistencemi nová posila James Harden. Jednatřicetiletý střelec se stal prvním hráčem v historii, který si v úvodních dvou duelech s novým týmem připsal pokaždé nejméně 30 bodů a 10 asistencí. Kevin Durant zaznamenal 30 bodů a doskočil devět míčů.
  9:07

„Takhle zkrátka oba hrají. Vzbudí se, přijdou na zápas a oba nastřílejí přes 30 bodů. A když nejste dostat agresivní a nebráníte je, dají i padesát,“ konstatoval Janis Adetokunbo, s 34 body, 12 doskoky a sedmi asistencemi tahoun poražených, jenž poprvé od roku 2019 odehrál téměř 40 minut.

Sekundoval mu Khris Middleton s 25 body, v závěru duelu však minul potenciálně vítěznou trojku z rohu hřiště. Brooklyn se opíral o téměř padesátiprocentní střelbu trojek, a to i přesto, že mu stále z osobních důvodů chyběl rozehrávač Kyrie Irving. Vrátit na hřiště by se mohl ve středu.

Houston, odkud Harden odešel, naopak po ztrátě hvězdného basketbalisty prohrál podruhé ze tří duelů - Chicagu podlehl 120:125. Solidně se alespoň uvedla nová akvizice z Indiany Victor Oladipo. Za 32 minut nasbíral 32 bodů, když trefil 13 z 23 pokusů z pole, a devět asistencí.

Bulls se opírali o Zacha LaVinea, který dal 33 bodů. Za Chicago znovu nenastoupil Tomáš Satoranský. Jediný Čech v NBA by po nákaze koronavirem podle zámořských médií mohl naskočit v pátek proti Charlotte.

Brooklyn Nets guard James Harden celebrates with forward Kevin Durant (7)...
Houston hraje už bez Hardena

První porážku po šesti výhrách utrpěli obhájci titulu Los Angeles Lakers, kteří doma nestačili na Golden State 113:115. Warriors táhli Stephen Curry s 26 body a Kelly Oubre s 23 body. Na druhé straně se nejvíc prosadil Dennis Schröder, autor 25 bodů.

Curry v poslední minutě neproměnil dvě střely, vedoucí tým Západní konference toho však nedokázal využít. Poslední pokus, kterým mohl rozhodnout, poslal mimo koš LeBron James, jenž předtím nasbíral 19 bodů. Anthony Davis si připsal 17 bodů a 17 doskoků.

Dál se trápí Dallas, který na Floridě podlehl Torontu jasně 93:116, a prohrál potřetí v řadě. Na vině byl především druhý poločas, který Raptors ovládli 69:46. Hvězdou byl Kyle Lowry, jenž nastřádal 23 bodů, devět doskoků a sedm asistencí. Chris Boucher přidal 21 bodů a 10 doskoků.

V dresu Dallasu, který střílel s úspěšností pouze 38 procent, zaznamenal s 23 body a devíti doskoky nejlepší zápas po zranění Kristaps Porzingis. Tradiční opora Luka Dončič za svými obvyklými čísly zaostala. Slovinský reprezentant si připsal 15 bodů, sedm doskoků a devět asistencí.

Loňské finalisty z Miami, kteří zvítězili po třech porážkách za sebou, dovedl v odvetě proti Detroitu k výhře 113:107 pivot Bam Adebayo 28 body a 11 doskoky. Portland podlehl San Antoniu 104:125, když mu nestačilo ani 35 bodů Damiana Lillarda. Vítěze táhl s 22 body LaMarcus Aldridge.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...