Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Příliš turnajů na betonu nám ničí zdraví, zlobí se antukář Nadal

Roland Garros

  21:06
SAO PAULO - Španělský tenista Rafael Nadal se pustil do kritiky ATP kvůli turnajům na betonu, které ničí hráčům zdraví. Podle nejlepšího antukáře posledních let, jenž osm měsíců nehrál kvůli zánětu v koleně, by měla tenisová asociace více dbát o hráče, protože nárůst počtu turnajů na tomto povrchu vede k dlouhodobým zraněním.

Španělský tenista Rafael Nadal foto: Reuters

"ATP se příliš málo stará o hráče," postěžoval si Nadal novinářům v Sao Paulu, kde majitel 11 grandslamových titulů po dlouhé pauze absolvuje druhý turnaj. Pochybuje o tom, že až skončí aktivní kariéru, bude ještě schopen sportovat alespoň na rekreační úrovni.

"Pro příští generaci by bylo lepší, kdyby neměla tolik turnajů na tak agresivním povrchu. Nejen kvůli tomu, co se stane během aktivní kariéry, ale hlavně po ní. ATP by se měla nad tím zamyslet a více se starat o zdraví hráčů," uvedl Nadal, se sedmi trofejemi rekordman Roland Garros.

Šestadvacetiletý Španěl nečeká velké změny v nejbližší době, jen si myslí, že je nejvyšší čas, aby tenisoví funkcionáři začali přemýšlet o způsobu, jak uchovat tenistům zdraví. "Nedovedu si představit, že by se třeba fotbal hrál na betonu. Jsme jediný z velkých sportů, který dělá takovou chybu, a to by se mělo změnit," dodal.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...