Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Průcha: Děkuju osudu za Rangers

Sport

  13:08
NEW YORK - V kabině je známý jako Průchs. Novináři o něm říkají, že je tichý, spoluhráči zase, že na ledě je drzý a výbušný. Takový je útočník New York Rangers Petr Průcha (25), který v NHL začíná už svou třetí sezonu. A začal ji dobře, jednou brankou se podílel na vítězství Rangers 5:2 nad Floridou.

Útočník New Yorku Rangers Petr Průcha se raduje z úspěšného samostatného nájezdu foto: ČTK

* LN Cítíte, že tlak na hráče Rangers je letos větší?
Tlak necítím a hlavně si to hráč nesmí nikdy připouštět. To nejde nastupovat k zápasu s obavami nebo přílišným respektem.

* LN Rangers jsou letos pod drobnohledem. Fandil jste jim? Měl jste oblíbený klub NHL?
Ani na tak klub jako hráče. Vždycky jsem obdivoval Pavla Bureho a chtěl jsem hrát jako on, ale takovou rychlost, jako měl on, už asi těžko bude někdo mít. Snažím se mu aspoň trochu přiblížit. Sledoval jsem NHL, ale sám jsem si dávala postupné cíle. Až když jsem hrál extraligu, tak jsem začal přemýšlet nad reprezentací a pak přišly myšlenky na NHL.

* LN Jaké bylo první místo v New Yorku, které jste navštívil?
Všechno jsem to objel v jeden den. Jel jsem na sochu Svobody, na Empire State Buidling, byl jsem se projít přes brooklynský most a udělal jsem pár zastávek v muzeích.

* LN Co se vám na životě v USA líbí a co vám naopak chybí?
Určitě mi tady chybí české jídlo, ale je tady výborná česká restaurace. Nedostanu se tam každý den, ale jinak tam chodím často. Líbí se určitě život na Manhattanu, protože je tady pořád co dělat. Ať je to koncert, basketbal, baseball nebo americký fotbal. Každý den se prostě něco děje a mě to docela vyhovuje.

* LN Stal jste se fanouškem nějakého sportu?
Hodně jsem přišel na chuť americkému fotbalu, protože ten se v Česku v televizi zase tak moc nevysílá.

* LN Máte v týmu hodně českých spoluhráčů, scházíte se i ve volném čase?
Určitě. Občas, když třeba máme den volna, tak se sejdeme u někoho doma a manželky kluků výborně vaří, takže navaří. Posedíme a děti si tam hrajou. Je to výborný, taková rodinná atmosféra. Co jsem slyšel od kluků, tak lepší tým jsem si těžko mohl představit. Jsem za to zatím rád a děkuju osudu.

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...