Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

První zápas v NHL skončil pro Malkina zraněním

Sport

  17:46
PITTSBURGH - První přípravný zápas před vysněnou NHL skončil pro talentovaného ruského útočníka Jevgenije Malkina zraněním. Ve druhé třetině středečního duelu Pittsburghu s Philadelphií se dvacetiletá hvězda tvrdě srazila se spoluhráčem Johnem LeClairem a otřesený Malkin se až po několika minutách zvedl z ledu.

Jevgenij Malkin foto: ČTK

Klub jeho zranění nespecifikoval, podle dohadů zámořských médií odneslo pád z výšky levé rameno. Generální manažer Pittsburghu po utkání pouze novinářům sdělil, že se dnes Malkin podrobí vyšetření. "Jakákoli jiná prohlášení by v tuto chvíli byla jen spekulací," uvedl Ray Shero. LeClair po Malkinově přihrávce a promarněné střelecké šanci vrazil za brankou do mantinelu, ruská hvězda přepadla přes něj. "Byla to od něj parádní přihrávka, ale já ztratil rovnováhu. Snad to nebude nic vážného," řekl LeClair.

Malkin z haly zamířil do nemocnice, aniž by měl ruku zavěšenou v šátku. Než se zranil, nahrál už ve druhé minutě na první gól Sergeji Gončarovi. Pittsburgh Malkina draftoval před dvěma lety jako celkově druhého hráče v pořadí po Alexandru Ovečkinovi, ale Metallurg Magnitogorsk jej bez odstupného odmítal do NHL pustit. Během přípravného kempu ruského klubu ve Finsku ale jeden z nejlepších hokejistů současnosti výpravu Magnitogorsku opustil a za pomoci svých agentů odcestoval do Spojených států. Metallurg, který měl s Malkinem ještě roční smlouvu, se pokouší právní cestou Malkinův odchod řešit.

Autor: