Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Prý jsem mohl skončit jako Mrázek

Sport

  9:26
OLOMOUC/PRAHA - Po nocích sepisoval obsáhlou zprávu, v níž seřadil všechny kauzy, které v posledních letech hýbaly českým fotbalem. Jiří Kubíček (52) teď s napětím čeká, jak na informace zareagují delegáti jeho zítřejšího jednání v Praze. „Celé si to platím sám, vyjde mě to odhadem na 100 tisíc korun, a to jsem od svazu od roku 1993 nedostal ani desetník,“ říká o své akci v Průhonicích Kubíček.

Důkazy jsou tady, pánové. foto: ČTK

Co čekáte, že se v sobotu stane?

 Je tady den rozhodnutí, lidi všechno ví a teď je na nich, jak se k tomu postaví. Pokud je to nebude zajímat, nemám už ve fotbale co dělat. Kvůli té zprávě jsem měl už čtyři výhrůžky, že to nepřežiju nebo budu mít problémy v soukromí.

Jste kontroverzní osoba. Vyhrožují vám často?

 Setkal jsem se s tím dosud jen jednou. Před půlrokem jsem se dozvěděl, že prý existuje poptávka po tom, aby se mi stalo to samé, co panu Mrázkovi (zastřelený šéf českého podsvětí František Mrázek – pozn. red.). S tím jsem se musel dlouho psychicky vyrovnávat. V padesáti letech jsem přehodnotil svoji filozofii a rozhodl se všechny zavalit dobrem. Takže neřvu a na nikoho nepodávám trestní oznámení.

Změnil jste názor na své kolegy ve výkonném výboru?

 Ne. Jen na Pavla Mokrého. Netušil jsem, že člověk, kterému jsem při posledních volbách ležel u nohou, je schopen takových věcí. Ale teď už vím proč. Mého otce zabili v Brně estébáci za to, že chtěl založit agrární stranu jako kulak. A pak jsem zjistil, že pan Mokrý má pozitivní lustrační osvědčení.

Dobře, ale proč proti vedení svazu tak vytrvale bojujete?

 Víte, co mi řekli advokáti? Pokud po červnových volbách přijde úplně nové vedení a já bych teď nezveřejnil vše, co vím, můžu být obviněný, že jsem se toho spoluúčastnil. Proto jsem sedl a napsal tu zprávu, abych ze sebe smazal svoji odpovědnost za rozhodování tohoto výkonného výboru.

Věříte, že svůj boj vyhrajete?

 Takhle o tom nepřemýšlím. Jsem rozhodnutý, že pokud moje cesta nezvítězí, nemůžu ve fotbale dál působit. Nežádám delegáty o hlas, ale o to, aby všichni jen dodržovali pravidla.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....