Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Rangers stále ve hře

Sport

  12:13
PRAHA - Variant, kde v příští sezoně slovutná NHL odstartuje, se v poslední době vyrojilo hned několik. Mluvčí České sportovní Karel Tejkal však stále doufá, že volba padne na Prahu a že na podzim na led Sazka Areny v dresu Rangers vyjede i Jaromír Jágr.

Rangers (Jaromír Jágr) foto: ČTK

LN Zájem z ničeho nic projevili i Švédové, speciálně pak Stockholm. Nebylo by možná taktičtější o projektu pomlčet a pustit ho do světa, až bude vše hotové?

Víme moc dobře, že informace o chystané akci by stejně unikly. Vůči českým divákům i médiím by tenhle postup byl nekorektní; od začátku se proto snažíme jednat naprosto otevřeně.

LN Na kolik procent si na přelomu října a listopadu myslíte, že do Prahy přiletí Rangers?

Radši netipujeme, abychom něco nezakřikli... Snad by se ale dalo říct, že i vzhledem k tomu, jak dlouho již o projektu diskutujeme, máme oproti ostatním zájemcům, řečeno hokejovou terminologií, náskok několika třetin...

LN Kdyby se váš sen o Rangers v Praze rozplynul, jste ochotni kývnout i na zápas jiných celků?

Jednáme se snahou, aby se poprvé v historii v Česku hrála NHL. Naši prioritou jsou samozřejmě Rangers, ale my nejsme ti, kteří si určují podmínky. V NHL ale hraje spousta skvělých hokejistů i v dalších klubech, které by samozřejmě stálo také za to vidět.

LN S kým v zámoří jednáte?

S vedením NHL a samozřejmě také s Rangers.

LN Jak moc vám pomáhá ve vaší snaze „ulovit“ Rangers jejich kapitán Jaromír Jágr?

Bez něho by se start Rangers v Praze pohyboval nejspíš za hranici realizovatelnosti...

LN Kolik peněz by asi tak zápasy týmů z NHL stály?

Zatím si vyměňujeme technickou dokumentaci, informace, podklady. O rozpočtu je proto zatím dost obtížné hovořit.

LN Přivábit celky NHL do Česka znamená mít především plnou pokladnu. A co ještě?

Jde o kombinaci spousty věcí. Kromě peněz je důležitá třeba infrastruktura města i haly, vybavení hotelů. V zámoří se zajímají i o takové detaily, jako je třeba možnost postavení kamer v hale. Uvědomme si, že by se nejednalo o přípravné zápasy, ale o regulární start NHL.

LN Kdy bude jasno?

Prakticky každý den se zámořím komunikujeme. Momentálně jsme už všechny podklady odeslali. Na jednání ale máme stále ještě poměrně dost času. Řeknu vám ale, že dovést tuto akci do zdárného konce není skutečně ani trochu legrace...

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!