Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pařížský grandslam bez vítězky US Open. Ósakaová se odhlásila kvůli zranění

Naomi Ósakaová s trofejí pro vítězku US Open. foto: ČTK

Paříž - Vítězka US Open Naomi Ósakaová nebude hrát Roland Garros. O antukový grandslam v Paříži připravilo japonskou tenistku zranění levého zadního stehenního svalu, s kterým hrála newyorský turnaj.
  9:09

Světová trojka Ósakaová si nohu zranila na turnaji Western & Southern Open, který se hrál také v New Yorku a nenastoupila kvůli tomu do jeho finále. Celé US Open pak nastupovala s obvazem.

Naomi Ósakaová podruhé v kariéře triumfovala na US Open.
Naomi Ósakaová pózuje s trofejí pro vítězku US Open.

„Bohužel nejsem letos schopna na French Open hrát. Noha mě pořád bolí a neměla jsem čas k přípravě na antuce. Turnaje jsou těsně za sebou,“ napsala Ósakaová na sociálních sítích. 

Druhý titul na US Open a třetí grandslamový získala v sobotu po finálové třísetové výhře nad Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

Plíšková s Muchovou hlavními tvářemi turnaje v Ostravě. Pořadatelé chtějí pět tisíc diváků denně

Roland Garros tak přišlo o další hvězdu. Titul nebude obhajovat Australanka Ashleigh Bartyová. Světová jednička vzdala start na letošním odloženém ročníku kvůli obavám z koronaviru a nedostatku přípravy. 

Pořadatelé musí dál snižovat počty fanoušků. které pustí každý den do areálu. Původně plánovali využít 50 až 60 procent kapacity, což by bylo okolo 20 tisíc lidí. Minulý týden snížili počet na 11.500 a nyní po dalších opatřeních proti šíření covidu-19 jich denně pustí jen pět tisíc.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...