Neděle 16. června 2024, svátek má Zbyněk
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Čeští skokani na lyžích zveřejnili nominaci na další sezonu, nechybí Koudelka

Český skokan na lyžích Roman \koudelka na můstku v Bischofshofenu. foto: Reuters

Skokan na lyžích Roman Koudelka figuruje ve 34 letech v nominaci české reprezentace na další sezonu. Rodáka z Turnova doplňuje Benedikt Holub. Ženské kvarteto tvoří sestry Karolína a Anežka Indráčkovy, Klára Ulrichová a Veronika Jenčová. Vedení skokanské reprezentace o tom informovalo na facebooku.
  12:44

Koudelka byl v uplynulé sezoně jediným pravidelným účastníkem Světového poháru, v konečném pořadí skončil na 33. místě se 163 body. Jeho nejlepšími výsledky byla devátá místa z Willingenu a Trondheimu. Do první desítky v pořadí pohárové soutěže se vrátil po čtyřech letech.

S vítězem pěti závodů Světového poháru vytvoří reprezentační duo třiadvacetiletý Holub. S Koudelkou se představil letos v lednu v rámci závodů v Zakopaném, kde byla i soutěž družstev. Další čeští reprezentanti Radek Rýdl, Kryštof Hauser a František Holík ukončili po sezoně kariéru.

Ke změně došlo také v realizačním týmu ženské reprezentace. Dosavadního trenéra Martina Bayera, který se rozhodl nepokračovat z rodinných důvodů, nahradil slovenský kouč a bývalý závodník Dominik Ďurčo.

Autoři: ,