Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Snookerová legenda hrála na jen v ponožkách: Koupil jsem si špatný pár bot

Sport

  13:20
SHEFFIELD - Pětinásobný mistr světa v královské kulečníkové hře snooker Ronnie O’Sullivan znovu potvrdil, že je nejen největší hvězdou svého sportu, ale také nekonformním hráčem, jenž porušuje letitá pravidla. V prvním kole světového šampionátu v Sheffieldu devětatřicetiletý Angličan vyřešil svůj problém s botami tím, že si je sundal a odehrál několik úderů pouze v ponožkách.

Snookerová legenda Ronnie O'Sullivan foto: Wikipedia

Snooker je hra, která má přímo v pravidlech zaneseno „elegantní a vhodné“ oblečení. Hráči proto nosí látkové kalhoty, košile, vestičky a motýlky, k tomu samozřejmě polobotky. A právě ty způsobily O’Sullivanovi v utkání prvního kola proti Craigu Steadmanovi potíže.

Slavný hráč si na zápas vzal nerozchozený nový pár bot, a když už nemohl vydržet bolest, prostě si je sundal a hrál v ponožkách.

„Nemám vůbec žádný smysl pro módu. Měl jsem jedny boty asi deset let a nechtěl jsem se jich zbavit. Ale někde se mi ztratily, tak jsem si musel koupit nové,“ řekl O’Sullivan BBC.

Nákup se nicméně zřejmě kvůli nedostatku praxe nepovedl. „Zjevně jsem si koupil špatný pár, strašně mě tlačily nohy. Musel jsem si boty sundat, dál už se to fakt nedalo. Nechtěl jsem hrát v ponožkách, ale zároveň jsem nemohl hrát v těchhle botách,“ uvedl úřadující vicemistr světa.

O’Sullivan se nejprve se žádostí o pomoc obrátil do publika, nakonec mu však pomohl samotný ředitel turnaje, jenž mu poskytl obnošený pár bot.

„Dostal jsem staré smradlavé boty od Mikea Ganleyho, ale víte co? Cítil jsem se v nich skvěle,“ pochvaloval si hráč přezdívaný „Raketa“.

O’Sullivana problémy s botami nijak nerozhodily a kvalifikanta Steadmana v prvním kole porazil 10:3. Za „ústrojovou nekázeň“ mu hrozila pokuta, nicméně funkcionáři od možného postihu upustili. A tlačící boty získal jako cenný suvenýr mladý fanoušek.

Autoři: ,

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.