Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Rozhodčí žádá od Kubiny milion

Sport

  8:54
PRAHA - Spor mezi českým hokejovým obráncem Pavlem Kubinou a extraligovým rozhodčím Petrem Bolinou nekončí. Sudí požaduje od reprezentační opory omluvu a milion korun za to, že ho v minulém roce nařkl z korupce.

Pavel Kubina foto: AFP

Dnes to uvedl deník Sport.

Bolina podal žalobu na ochranu osobnosti a případem se už začal zabývat krajský soud v Ostravě.

Při prvním stání 18. listopadu se předsedkyně soudu Lenka Severová seznámila s materiály, které Bolina předložil, a věc odložila na neurčito.

"Chce všechny materiály prostudovat. A navíc je nutné vyslechnout přímo Kubinu a další svědky. K dalšímu projednávání by tedy mohlo dojít v červnu příští roku," řekl Sporu Bolina.

Kubina podle informací listu chce, aby před soudem vypovídali tři svědci. Jeho tehdejší vítkovičtí spoluhráči Marek Malík, Vladimír Vůjtek a Václav Varaďa by měli dosvědčit, že se Bolina v sedmém zápase semifinále extraligy se Zlínem dopustil neetického jednání.

Hráčům Vítkovic měl údajně říci, že ve Zlíně stejně nevyhrají. Záležitost chce prošetřit i svaz. "Zejména výroky rozhodčího, které při zápase řekl a na které má Pavel Kubina svědky ve dvou případech," řekl místopředseda svazu Zbyněk Kusý. "Něco takového sudí nesmí říci."

Vedení extraligy potrestalo Kubinu za nepodložené obvinění rozhodčího Boliny zákazem startu v patnácti extraligových zápasech a pokutou 200 tisíc korun. Výkonný výbor svazu posléze doporučil, aby se pokuta snížila na polovinu, a zrušil možnost zákazu startu na olympiádě, který obránci hrozil.

Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...