Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Rychlobruslařky Sáblíková se Zdráhalovou si už v Koreji ‚očuchávaly‘ led

Sport

  15:25aktualizováno  15:28
KANGNUNG - Rychlobruslařky Martina Sáblíková a Nikola Zdráhalová se ve čtvrtek jako první české sportovkyně ubytovaly v olympijské vesnici v Kangnungu. Trojnásobná olympijská vítězka Sáblíková s dalšími členy týmu odletěla do Koreje již minulý týden v sobotu, až do dneška byla ubytovaná v hotelu a vedle aklimatizace se věnovala i tréninku na suchu. Dnes se poprvé otevřela i olympijská sportoviště a Sáblíková se Zdráhalovou trénovaly i v hale.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková před odletem do dějiště olympiády v Pchjongčchangu. foto: ČTK

Olympijské vesnice v Koreji se již těší na sportovce. Mezi první dorazí Sáblíková

„Byly si očuchávat led,“ řekl trenér Petr Novák. „Led bude na závody super jako vždycky. Ale i kdyby nebyl, bude pro všechny stejný,“ uvedla Sáblíková v tiskové zprávě ČOV.

Podmínky v hale v Kangnungu vyzkoušela při loňském mistrovství světa na jednotlivých tratích. „Výzdoba je ale nyní úplně jiná, všude je olympijská symbolika,“ poukázala Sáblíková na olympijské kruhy, nápisy s názvem her nebo obří piktogram rychlobruslení.

S olympijskou vesnicí se zatím stihly rychlobruslařky seznámit jen letmo. „Zatím jsme se jen byli kouknout, kde co je. Stejně toho ještě moc nevím. Našli jsme prádelnu u nás v domě,“ řekla Sáblíková. „A herna je dobrá, stejně jako posilovna a fitko celkově,“ doplnila Zdráhalová, která si hned na začátku ověřila, že přímo z olympijské vesnice vidí čeští sportovci na nedaleký Český dům.

Po Turínu 2006, Vancouveru 2010 a Soči 2014 je Sáblíková již na čtvrté olympiádě a může porovnávat zázemí vesnice. Ubytování v Kangnungu označila za super. „Apartmán je hodně velký. Líbí se mi, že je tam kuchyň a obýváček pro všechny,“ řekla třicetiletá hvězda. Zdráhalová je na hrách poprvé. „Bude zvláštní být v apartmánu s někým dalším. Jsem zvyklá být třeba jen s Martinou a s holkami z týmu,“ řekla.

Martina Sáblíková na trojce v rámci Světového poháru v německém Erfurtu.
Martina Sáblíková (vpravo) na stupních vítězů v německém Erfurtu se svými dvěma...

Obě stihly i oběd v jídelně, tradičním místě setkávání sportovců na olympiádách. „Já nevěděla, co si tam mám dát. Nejradši bych si dala úplně všechno a to bych asi praskla. Je to fakt dobrý!“ zářila Zdráhalová. Zkušenou Sáblíkovou uspokojilo, že je v nabídce hodně zeleniny i ovoce. „Fakt dobré to bylo,“ uvedla.

Zdráhalová se těšila na olympijskou deku a na fotku s olympijskými kruhy. „Jsem ráda, že si tyhle dvě věci mohu odvézt domů,“ řekla rychlobruslařka.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!