Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sáblíková začala ME osobním rekordem

Sport

  17:00
KOLOMNA - Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková opět září. Na trati 3000 metrů vybojovala evropské zlato. Po osobním rekordu na trati 500 metrů, kde skončila jedenáctá, zároveň vylepšila své průběžné umístění ve viceboji. Medaile se však udělují i za každou disciplínu. Po polovině je obhájkyně titulu zatím šestá.

Nadoraz. Takhle bojuje Martina Sáblíková v každém závodě o stupně vítězů.

Šampionát bude v neděli pokračovat nejprve závodem na 1500 metrů, v němž Sáblíková potřebuje Wüstovou porazit o 3,22 sekundy, aby smazala její současný náskok. Mistrovství pak vyvrcholí závodem na trati 5000 metrů, na níž drží česká rychlobruslařka světový rekord.

Také před rokem vyhrála Sáblíková tříkilometrovou trať, což jí tehdy vyneslo až na průběžnou druhou příčku. V Kolomně začala osobním rekordem na neoblíbené pětistovce, časem 40,58 sekundy ubrala osm setin ze svého říjnového výkonu v kanadském Calgary.

Druhá ze Wüstovou je zatím její krajanka Paulien van Deutekomová a třetí
místo patří německé hvězdě Claudii Pechsteinové. Další česká závodnice Andrea Jirků skončila na pětistovce časem 43,98 předposlední. Na trojce pak byla diskvalifikována.
Sáblíkové bratr Milan zahájil své účinkování 19. místem na nejkratší trati.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!