Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Šafářová odvrátila dva mečboly Tchajwance a v Nottinghamu je ve čtvrtfinále

Sport

  21:22
NOTTINGHAM/PRAHA - Tenistka Lucie Šafářová postoupila po velkém boji do čtvrtfinále travnatého turnaje v Nottinghamu. V druhém kole nasazená pětka odvrátila dva mečboly a Hsieh Su-wei z Tchaj-wanu udolala 1:6, 6:3 a 7:6.

Lucie Šafářová v zápase proti Hsieh Su-wei z Tchajwanu. foto: Reuters

Ve zkrácené hře čerstvá vítězka čtyřhry na Roland Garros prohrávala už 2:5, ale nakonec zvítězila 9:7 a po téměř dvou hodinách se mohla radovat z postupu. O druhé letošní semifinále si zahraje s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou, která v prvním kole vyřadila českou kvalifikantku Terezu Martincovou.

Po přesunu z Paříže začala Šafářová v Nottinghamu výhrou nad Američankou Grace Minovou, díky níž přerušila sérii čtyř singlových nezdarů na okruhu WTA. Do zápasu proti 116. hráčce světa Hsieh Su-wei však vstoupila katastrofálně. Prohrála si všechna tři podání a za 23 minut úvodní sadu ztratila.

Tenisový turnaj žen v Nottinghamu

Dvouhra - 2. kolo: Šafářová (5) - Hsieh Su-wei (Tchaj-wan) 1:6, 6:3, 7:6 (9:7), Rybáriková (SR) - Riskeová (4-USA) 6:2, 6:7 (5:7), 7:5.

V druhém setu se Šafářová zlepšila a jediným brejkem ve čtvrtém gamu rozhodla o vyrovnání na 1:1. V rozhodující sadě 44. tenistka žebříčku sebrala soupeřce za stavu 5:5 podruhé servis a šla podávat na vítězství. Jenže sama podruhé přišla o podání a na řadu přišel dramatický tie-break. V něm měla Hsieh Su-wei dva mečboly, ale neproměnila je, zatímco při prvním mečbolu Šafářové ukončila zápas dvojchybou a okamžitě se rozplakala.

Kromě Šafářové zůstává v soutěži z nasazených hráček už jen turnajová jednička, Britka Johanna Kontaová, na kterou může česká tenistka narazit až ve finále.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...