Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Berdych se ve Stuttgartu loučí už ve čtvrtfinále. Nestačil na ranaře Lópeze

Sport

  13:25
STUTTGART - První zápas na trávě v letošním ročníku sice Tomáš Berdych vyhrál, v tom druhém však neuspěl. Na turnaji ve Stuttgartu, kde byl jako trojka aktuálně nejvýše nasazeným hráčem, podlehl ve čtvrtfinále španělskému ranařovi Felicianu Lópezovi 7:6, 3:6 a 4:6.

Tomáš Berdych ve druhém zápase na trávě prohrál. foto: ČTK/AP

Šafářová odvrátila dva mečboly Tchajwance a v Nottinghamu je ve čtvrtfinále

Jednatřicetiletý Berdych nastřílel o čtyři roky staršímu soupeři 21 es, na druhou stranu však neproměnil ani jeden z devíti brejkbolů.

V první generálce na Wimbledon si tak rodák z Valašského Meziříčí připsal jen jedno vítězství, ve čtvrtečním druhém kole nad Australanem Bernardem Tomicem.

Čtrnáctý hráč světa Berdych vstupoval do pátečního zápasu jako největší žebříčkový favorit turnaje po vyřazení Rogera Federera a Grigora Dimitrova a v prvním setu tento úkol splnil.

Ve dvanáctém gamu sice neproměnil dva setboly při Lópezově podání, sadu ale získal po výhře 7:4 v tie-breaku.

Feliciano Lopez.
Tomáš Berdych na turnaji v Římě.

V dalších setech ale ztratil vždy po jednom podání a sám zbraň na soupeře nenašel. Rozhodující brejk získal López v sedmém gamu třetího setu krásným křížným prohozem a utkání už dopodával. Berdychovi nastřílel celkově 19 es.

Třiatřicátý hráč žebříčku López porazil Berdycha posedmé v třináctém vzájemném duelu. Ve Stuttgartu ho poprvé zdolal už před deseti lety, kdy se ale turnaj hrál na antuce.

Autoři: ,

Hezký zrekonstruovaný byt 1+1
Hezký zrekonstruovaný byt 1+1

Děčínská, Benešov nad Ploučnicí, okres Děčín
10 500 Kč/měsíc