Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Šafářová triumf v Praze neobhájí, kvůli nemoci z turnaje odstoupila

Sport

  12:25
PRAHA - Obhájkyně titulu Lucie Šafářová kvůli nemoci odstoupila z tenisového turnaje WTA v Praze. Ve čtvrtek měla nastoupit k zápasu druhého kola proti Kristýně Plíškové. Třicetiletá Šafářová krátce před turnajem prodělala angínu, antibiotika dobrala v neděli. V úterý udolala Slovenku Kristinu Kučovou po setech 3:6, 7:5 a 6:3, ale pak se její zdravotní stav znovu zhoršil.

Lucie Šafářová foto: ČTK/AP

Ani v úterý se necítila Šafářová ideálně a projevilo se také tréninkové manko, přesto postoupila. O účast ve čtvrtfinále ale už hrát nemůže. „Ten stav se mi dneska trošku zhoršil a bohužel musím odstoupit. Hrozně mě to mrzí. Samozřejmě jsem se na turnaj v Praze hrozně těšila a i jsem obhajovala titul, ale bohužel zdraví mě nepustilo,“ řekla novinářům.

Ráda by se brzy vrátila na kurty. Nevyloučila ani účast na turnaji v Madridu, který začne v sobotu. „Uvidím, mám pár dnů. Pokud bych se byla schopná za těch pár dní dát dohromady, nebo by mi dali pozdější start na turnaji, tak bych to zkusila. Když ne tam, tak doufám, že turnaj v Římě a potom Paříž,“ přiblížila své plány.

Ohled na zdraví musí brát také kvůli vážným problémům, které ji trápily na konci životní sezony 2015 a ovlivnily i celý loňský rok. „Pro mě zrovna bakteriální angínou začala ta nemoc před rokem a něco. Takže i trošičku strach, aby se mi znovu neaktivovala ta artritida, kterou jsem měla. Těch faktorů ze zdravotního hlediska je tam víc,“ dodala finalistka Roland Garros z roku 2015.

Letos se posunula z 63. na 37. místo žebříčku WTA. Body za triumf v Praze ale kvůli zdravotním problémům neobhájí. Po turnajové jedničce Karolíně Plíškové, která vypadla v prvním kole, přišel pražský turnaj o další českou nasazenou hráčku. Šafářová byla pětka.

Autor: