Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Šance Prahy jsou nyní malé, říká Jirásek

Za úspěšné považuje olympijské vystoupení reprezentantů předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek (71). Ačkoli výprava získala šest medailí, o dvě méně než před čtyřmi roky v Aténách či v roce 2000 v Sydney.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vašek

27. 8. 2008 20:40
Ambice vyšinutých jedinců snad dostaly za uši

Jestlipak by napadlo Béma organizovat OH v Praze, kdyby sloužil u své původní profese? Je mnoho důvodů u vyšinutých lidí, kteří zradili svoji profesi a překočili do politiky, ale jen je ten hlavní : přeceňují se a jsou současně vyčůraní. Je třeba změnit volební systém, aby se na nejzodpovědnější posty v zemi takoví lidé nemohli dostat. Po r.1989 jsme chtěli všechno změnit a nezměnilo se nic. Ba co víc, mnohé se zhoršilo do téměř nenapravitelných rozměrů. Bylo by dobré zveřejnit, kdo na magistrátě i na ČOV prosazoval a hlasoval pro uztrácení státních peněz na propagaci OH u nás. Jde o veřejné peníze a proto i o veřejnosti přístupné informace. Nelze to ututlat nějakým usnesením. Jde o veřejné záležitosti. Kdopak se toho ujme? ČT nebo Nova?  

0 0
možnosti

MOD

26. 8. 2008 17:09
nový předseda ČOV?

Pokud jím bude s. Železný prosazovaný s. Jindrou a jeho Katuškou, tak to je z bláta do žumpy. Půjde jen o to, jak kdo si ty prachy užije kolem s. Jindry.

0 0
možnosti

Lahman

25. 8. 2008 19:44
Šance Prahy jsou nyní malé.........

Že má soudruh Jirásek pokračovat si myslí pouze bolševici z jeho okolí. Sportovní národ chce Železného o tom není pochyb.Soudruh Jirásek je s vystoupením ha OH spokojen?. Tak je vidět že je zž starý a nemá tam co dělat. Získali jsme nejméně medailí od roku 1956. To bych za úspěch nepovažoval. Ale soudruzi jsou v ČR na věčné časy a na OH za milion let bude medailí sedm.

0 0
možnosti

abc

25. 8. 2008 10:05
Největší přínos OH 2008

spočívá v tom, že neúprosně ukázaly nejširší veřejnosti, jak současné OH opravdu vypadají a jaká obrovská akce za nepředstavitelné peníze to nutně je.

Londým sice bude o něco více při zemi, ale Britské impérium a velký Londýn si nemůhou dovolit vypadat jako chudí příbuzní. Také v Soči budou létat těžké miliardy ve stylu "nic není nemožné".

V takové situaci snad přece jenom převládne realistický pohled. Dobrý je každý hlas, který OH v Česku nepodporuje. Jak prezidentův a premiérův, tak i zdola od daňových poplatníků v krajích. Dovedou přece odhadnout, kdo by z toho těžil a co by to "přineslo" jim.

Peking 2008 je velmi silným argumentem na straně "NE". Díky za to.

0 0
možnosti

Tomas

25. 8. 2008 9:53
Olympiada je jen dalsi penezovod

z Pražského magistratu ke kamaradum ptaka modraka. R^

0 0
možnosti

UNTR

25. 8. 2008 10:01
Re: Olympiada je jen dalsi penezovod

Přesně tohle mě napadlo, když jsem slyšel o olympiádě v Pze poprvé. ;-)

0 0
možnosti

Jirka

25. 8. 2008 9:47
Olympiáda ha ha

Pan Jirásek prozřel. Kéž by se tak stalo u pánů Bémů a jemu podobných. Nesmyslů už předvedli tolik (a stále předvádí > stěhování ministerstev, magistrátu, nákup bojové techniky pro náš stát ve válečném stavu s Afganistánem apod.), Měli bychom jim doporučit > pokud chcete Olympiádu, tak si ji uspořádejte, ale za vlastní peníze. Proč to mají platit lidé, kteří nemají důstojné mzdy, (jejich průměr je hluboko pod oficiálním průměrem), důchody.

Ať  navrhnou snížení platů  na úroveň  učitelů, prodavaček, invalidů apod. tzn. těm  nepostradatelným pánům primátorům starostům, úředníkům, doktorům, poslancům, senátorům, vojákům, justici, policii, úředníkům státní správy atd a odůvodní to potřebou ufinancování olympijských her. Hned poznají jaká je vůle k pořádání této monstrakce.8-o ;-O < tohle jim de skvělě, ale realita???

0 0
možnosti

lada

25. 8. 2008 9:31
Již jenom Olympiáda chybí ve snaze zruinovat republiku.

Co by asi chtěli tady dělat za Olympiádu . Nejsou peníze na nic , tedy kromě Iráku , Afghánistánu a jiných pochybnýchakcí. Ale pan Bém se vidí na tribuně jak na něj civí celý svět. A k úrovni Pekingu se nepřiblížíme ani za stolet. Olympiáda v Česku je naprostá utopie několika zoufalců.  

0 0
možnosti