Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Halepová se po zkrácení trestu za doping vrátí na kurty už v Miami

Simona Halepová v osmifinálovém zápase Wimbledonu. foto: AP

Bývalá světová jednička Simona Halepová se po zkrácení trestu za doping vrátí na kurty za necelé dva týdny na turnaji v Miami, kde dostala volnou kartu do hlavní soutěže. Dvaatřicetiletá rumunská tenistka to oznámila na sociálních sítích. Miami pro ni bude první akcí WTA Tour od předloňského US Open.
  21:43

Halepová měla od pozitivního testu na US Open zastavenou činnost původně na čtyři roky. V úterý jí však sportovní soud CAS v Lausanne distanc zkrátil na devět měsíců, takže dvojnásobná grandslamová šampionka už si ho dávno odpykala.

„Jsem nadšená, že vám můžu oznámit, že se za dva týdny na Miami Open vrátím na okruh. Děkuji pořadatelům, že mi dali tuhle příležitost, a nemůžu se dočkat, až budu zpátky na kurtu,“ napsala Halepová. Turnaj v Miami začne 19. března.

Sportovní soud CAS uznal její argument, že pozitivní test na látku roxadustat, stimulující tvorbu hemoglobinu a červených krvinek, zavinil kontaminovaný doplněk stravy. Na okruhu WTA Halepová vyhrála 24 turnajů, grandslamové tituly vybojovala na Roland Garros 2018 a ve Wimbledonu o rok později.

Autoři: ,

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč