Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Siniaková, Strýcová a Muchová jsou na Prague Open ve 2. kole, Vondroušová odstoupila

Sport

  18:25
PRAHA - Tenistky Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová a na divokou kartu startující Karolína Muchová zvládly vstup do pražského antukového turnaje WTA a prošly do druhého kola. Se soutěží se naopak rozloučila Marie Bouzková. O postup bude ještě v prvním kole bojovat Kristýna Plíšková.

Barbora Strýcová postupuje do 2. kola. foto: ČTK/AP

Prague Open bez hvězd. Vedle Kvitové nebude hrát ani Plíšková. Je nemocná

Šestá nasazená Siniaková v 1. kole J&T Banka Prague Open porazila Slovinku Dalilu Jakupovičovou suverénně 6:0 a 6:2. 

Strýcová si poradila s předloňskou vítězkou ze Stromovky Němkou Monou Barthelovou 6:4 a 6:2. Muchová zvítězila nad hráčkou z kvalifikace Polkou Igou Šwiatekovou 4:6, 6:1 a 6:4.

Bouzková se do soutěže dostala přes prohru ve finále kvalifikace jako „lucky loser“ a s úspěšnou kvalifikantkou Antonií Lottnerovou z Německa prohrála 1:6 a 4:6.

Kristýna Plíšková se na centrkutu utká s Natalií Vichljancevovou z Ruska. Na závěr programu by měla ve čtyřhře nastoupit Lucie Šafářová, která se loučí s kariérou.

Siniaková, semifinalistka pražského turnaje z roku 2015, získala v duelu s Jakupovičovou úvodních sedm her a postup slavila za hodinu a pět minut. 

„Jsem moc ráda, že jsem doma vyhrála, a snad bude výher víc. Sezona není úplně růžová, moc se mi nezamlouvá, ale doufám, že přijdou dvě za sebou,“ řekla Siniaková.

Světové deblové jedničce se letos ve dvouhře příliš nedaří a vyhrála teprve pošesté. Ve druhém kole se v česko-slovenském souboji utká s Janou Čepelovou.

Strýcová oplatila Barthelové prohru z pražského semifinále z roku 2017. 

„Fanoušci byli jako vždy skvělí,“ řekla svěřenkyně Davida Kotyzy, která minulý týden hrála semifinále v Istanbulu. Její další soupeřkou bude Jessica Pegulaová z USA.

Muchová měla hrát původně kvalifikaci, ale dostala divokou kartu místo Šafářové, která se rozhodla do dvouhry nenastoupit. 

Proti sedmnáctileté Šwiatekové se postupně dostávala do tempa a v rozhodující sadě zvládla lépe koncovku. 

„Byla jsem odvážnější, zahrála pár vítězných úderů, to rozhodlo,“ řekla Muchová po vítězství nad finalistkou nedávného turnaje v Luganu.

Dvouhra přišla po nasazené jedničce Karolíně Plíškové také o osmičku Markétu Vondroušovou, která se dnes odhlásila kvůli žaludečním problémům.

S turnajem se rozloučila druhá nasazená Anastasija Sevastovová z Lotyšska. Světová třináctka prohrála s Anastasií Potapovovou z Ruska.

Dnes se hraje netradičně všech 16 zápasů prvního kola, protože v pondělí se kvůli dešti neodehrál ani jeden.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč