Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Prague Open bez hvězd. Vedle Kvitové nebude hrát ani Plíšková. Je nemocná

Sport

  18:30
PRAHA - Karolína Plíšková se na turnaji WTA v pražské Stromovce nepředstaví. Nejvýše nasazená hráčka J&T Banka Prague Open se dnes odhlásila. Důvodem je nespecifikované virové onemocnění.

Karolína Plíšková. foto: ČTK/AP

Kvitová si vyrovnala životní maximum, Vondroušová je poprvé mezi elitní čtyřicítkou

Světová pětka má problémy od únorového utkání Fed Cupu v Ostravě a od březnového turnaje v Miami se její stav zhoršuje. 

„Hrozně jsem se těšila na turnaj a fanoušky v Praze. Dělala jsem všechno možné, abych se dala dohromady, ale lékaři řekli rezolutně ne,“ uvedla v prohlášení Plíšková, která se z pražského turnaje odhlásila i loni. 

Tehdy měla po zisku titulu ve Stuttgartu potíže s třísly.

Plíšková v prvním setu s Halepovou jako první v páté hře přišla o servis, ale...

Podle manažera a manžela Michala Hrdličky je sedmadvacetiletá hráčka v posledních týdnech v péči profesora Pavla Koláře a jeho specialistů. 

„Kája si nepřeje do detailu konkretizovat své zdravotní problémy, ale považuje za fér informovat všechny, kdo jí drží palce, o problémech, se kterými se teď pere,“ prohlásil Hrdlička.

Ředitelka pražského turnaje Petra Černošková uvedla, že podle informací od profesora Koláře jde o virus. 

„Který jí v těle koluje a nedokáže ho nikdo odstranit. Dokonce dostala kortikoidy,“ řekla Černošková na tiskové konferenci. „Já jenom doufám, že bude v pořádku a nebude se to táhnout dlouho,“ dodala.

Plíšková podle svých slov od finále v Miami neabsolvovala plnohodnotný trénink. Minulý týden ve Stuttgartu, kde obhajovala titul, nastoupila proti Viktorii Azarenkové se sebezapřením. 

„Celý měsíc mám bolesti a nemůžu trénovat. Ještě v úterý jsem byla rozhodnutá se z turnaje ve Stuttgartu odhlásit, ale nakonec jsem zkusila hrát. Popravdě, ten výkon jsem čekala daleko horší,“ uvedla Plíšková.

Ve finále se pátá nasazená Plíšková utká s Australankou Ashleigh Bartyovou, s...
Karolína Plíšková v prvním utkání Fed Cupu proti Rumunce Buzarnescuové.

Otazník visí i nad dalšími antukovými turnaji. Před Roland Garros je přihlášena v Madridu a v Římě. 

„Nyní se v Praze podrobí důkladné léčbě. Je podstatné, aby byla na sto procent zdravá, teprve pak se můžeme zase soustředit na další přípravu na antukovou sezonu,“ uvedla trenérka české hráčky Conchita Martínezová.

„Hlavním cílem je být na Roland Garros v dobré formě a pohodě. Doufejme, že po dalších testech se budeme moci zase vrátit k tréninku. Na prvním místě je ale Kájino zdraví,“ dodala.

Plíšková vyhrála na úvod sezony turnaj v Brisbane, na Australian Open došla do semifinále a v Miami si zahrála finále.

Prague Open v roce 2015 vyhrála, o rok později došla do semifinále a předloni při svém třetím startu skončila v prvním kole.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!