Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Skeletonistka Fernstädtová je v polovině MS šestá, mezi muži dominuje Německo

Stříbný Axel Jungk z Německa. foto: Reuters

Altenberg - Skeletonistka Anna Fernstädtová je v polovině mistrovství světa v německém Altenbergu šestá. Vedení se za neustálého sněžení překvapivě ujala Švýcarka Marina Gilardoniová.
  18:30

Na startu první jízdy musela Fernstädtová chvíli čekat, protože pořadatelé vymetali sníh. Přes nejpomalejší start v prvním kole se díky dobrému výkonu v korytě dělila o sedmé místo s vítězkou Světového poháru Jacqueline Löllingovou z Německa.

I ve druhé jízdě trojnásobná juniorská mistryně světa Fernstädtová doháněla pomalý rozběh dobrou technikou jízdy a o jednu pozici si polepšila.

„Jsem spokojená s jízdami. Starty nebyly úplně dobré, ale jízdy fajn. Druhá byla o trošku horší než ta první, ale jsem v šestce a zkusím v šestce zůstat,“ řekla Fernstädtová, kterou dělí 74 setin od bronzu. „To jsem asi daleko.“

Anna Fernstädtová

Na loňském MS byla Fernstädtová čtvrtá. V této sezoně Světového poháru skončila nejlépe dvakrát sedmá v úvodním dílu seriálu v prosinci v Lake Placid.

Gilardoniová skončila druhá v posledním závodu SP, ale nikdy mezi elitou nevyhrála. Už po první jízdě vedla před Ruskou Jelenou Nikitinovou. Nejrychlejší byla i ve druhé jízdě a má náskok 63 setin před obhájkyní titulu Němkou Tinou Hermannovou.

V sobotu se od 9:30 pojede třetí jízda, po které následuje finále pro dvacítku nejlepších skeletonistek.

Závod mužů ovládli domácí reprezentanti, kteří poprvé v historii získali všechny tři medaile pro Německo. Zlato překvapivě vybojoval sedmadvacetiletý Christopher Grotheer, jenž v této sezoně ani jednou nestartoval ve Světovém poháru a do týmu se dostal až na poslední chvíli. První německý mistr světa po 20 letech porazil o dvě setiny sekundy favorizovaného Axela Jungka a o pět setin Alexandera Gassnera.

Autor:

Jak vyzrát na citlivou pokožku miminek?
Jak vyzrát na citlivou pokožku miminek?

40 testerek vyzkoušelo intenzivní zklidňující balzám pro velmi suchou, citlivou i atopickou pokožku Atoderm Intensive baume od Biodermy. Jak balzám...