Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Slavia porazila Brno 3:1

Sport

  17:28
V dohrávaném zápase 25. kola první fotbalové ligy zvítězila Slavia Praha nad týmem FC Brno 3:1. V tabulce se posunula na druhé místo. Před Mladou Boleslaví a Teplicemi jsou však slávisté pouze zásluhou lepšího skóre.

Slavia (ilustrační foto) foto: Michal KrumphanzlČTK

"Jsem spokojen hlavně s výkonem, ale nakonec i s výsledkem. Ovšem obdržená branka mě mrzí, protože brankových situací si Brno moc nevytvořilo," řekl trenér Karel Jarolím.

Slavia, která již postrádala pouze Suchého se Švecem, se do soupeře pustila s vervou a zahrozila už v desáté minutě. Švento ale ve výborné pozic trefil jen jednoho z obránců. Krátce nato brněnští zadáci zachránili před Pitákem po centru Vlčka situaci až na brankové čáře.

Ve 13. minutě už ale domácí vedli. Švento si na prsou zpracoval míč, přenechal ho Vlčkovi, který nekompromisně prostřelil Lejsala a dal svůj osmý gól v sezoně. Slavia velmi dobře kombinovala a hrou na jeden dotek dělala z Brňanů statisty. Janda však mířil vysoko nad a aktivní Švento opět narazil na dobře postaveného obránce Pavlíka. Druhý gól padl při při trestném kopu. Hubáček přeběhl míč a Piták technickou střelou obstřelil zeď.

Hosté zahrozili až ve 33. minutě. Po rohu neudržel brankář Vorel míč, ale před Švancarou stačil zachránit Aračič. Mezi diváky to pak jen zašumělo po střele Hubáčka ze třiceti metrů, která jen těsně minula pravou brněnskou tyč. Do kabin mohli jít slávisté ještě spokojenější, když Vlček s Pitákem připravili hezkou kombinací stoprocentní šanci pro Gaúcha, ten však napálil míč vysoko nad.

Brno zlepšilo hru až ve druhé půlce
Brněnský kouč Josef Mazura udělal v průběhu druhého poločasu tři změny v sestavě a na hře jeho týmu to bylo znát. Brňané hráli mnohem důrazněji a nepouštěli domácí už tak do šancí. Až čtvrt hodiny před koncem Šventův centr prodloužil Piták a Gaúcho hlavou přehodil Lejsala. O minutu později se přece jen dočkali i hosté, když Vrána hlavou z bezprostřední blízkosti snížil.

Mazura po zápase ohodnotil výkon Brna jako velmi slabý. Slavia podle něj vyhrála naprosto zaslouženě a jasně. "Neměli jsme šťávu, důraz, všude jsme byli pozdě... Chtěli jsme uhrát bod, ale situace, do níž jsme se dostali, nás svazuje," dodal.

Na brněnských fotbalistech se podle kouče projevil náročný zápasový program. "Odehráli jsme za třináct dnů pět důležitých zápasů, v nichž nám šlo o všechno. Navíc nás ještě čekají další těžké souboje s Mostem a Příbramí," řekl Mazura. "S ohledem na to, co nás ještě čeká, jsem se rozhodl nechat trochu odpočinout hráče, kteří nás táhnou," vysvětlil, proč nenastoupil od začátku zápasu zkušený útočník Zelenka.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...