Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Slavii zachránila penalta v poslední minutě

Sport

  19:28
PRAHA - Liberec je znovu blíže titulu. Dva možní konkurenti v boji o ligový primát, Slavia a Mladá Boleslav, nedokázali v dohrávkách pouze remizovat. Slavisty dokonce od porážky zachránila až penalta v poslední minutě.

Slavia ani Mladá Boleslav v dohrávkách neuspěly. foto: ČTK

Přitom hosté začali ve Zlíně lépe a Brazilec Gaúcho jim zajistil vedení. Jenže zlínský trenér Lubomír Blaha měl šťastnou ruku, když do druhého poločasu poslal Žemlíka. Bezmála dvoumetrový útočník, který v této sezoně zatím odehrál jen pár minut, vstřelil v rychlém sledu dva góly. A měl dokonce blízko k hattricku. Ale další šanci neproměnil, naopak těsně před koncem nařídil rozhodčí Příhoda penaltu a Kalivoda vyrovnal na 2:2.

Mladé Boleslavi se na jaře daří, ale v Jihlavě to nepotvrdila. Na hřišti posledního týmu tabulky odolala v dohrávce podzimního zápasu domácímu tlaku a odjela relativně spokojená s bezbrankovou remízou. Na druhém místě se tak díky lepšímu skóre udržely Teplice. Dnešní výsledky opět nahrály vedoucímu Liberci, jemuž šest kol před koncem zůstává osmibodový náskok.

Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Adam - Pokorný, Košec. ŽK: Lovětínský, M. Kadlec, Kopic, Vojtíšek - Vaculík, Šmerda. Diváci: 1400.

Jihlava
: Rzeszoto - Šourek, Vojtíšek, M. Kadlec, Kopic - Veselý, Zúbek (75. Vladyka), Lovětínský (84. Vácha), Malínek (54. I. Svoboda) - Perniš, Kaplan. Trenér: Večeřa.
M. Boleslav: Kučera - Ševinský, Brezinský, Švejdík, Palát - Kysela, Šmerda,
Vít (64. Ordoš), Vaculík (87. Rychlík) - Kulič (76. Sviták), Pecka. Trenér: Uhrin ml.

Tescoma Zlín - Slavia Praha 2:2 (0:1)
Branky: 46. a 49. Žemlík - 35. Gaúcho, 90. Kalivoda z pen. Rozhodčí: Příhoda - Večeřa, Drastik. ŽK: Vrtělka, Vidlička, Červenka - L. Jarolím, Dosoudil. Diváci: 2148.

Zlín
: Baránek - Vidlička, Kroča, Švach, Červenka - Kraus (86. Zapletal), Opiela, Vrtělka, Lukaštík - Bača (46. Žemlík), Činčala (19. Janíček). Trenér: Blaha.
Slavia: Vorel - Holeňák, Dosoudil, Suchý, Aračič - Černý (60. Kalivoda), L.
Jarolím, Švec (81. Kratochvíl), Janda - Vlček, Gaúcho (75. Hercegfalvi).
Trenér: K. Jarolím.

Autoři: ,