Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Slavnou Tour znovu dobyl Američan

Nejslavnější cyklistický závod světa zná svého vítěze. V 93. ročníku, poznamenaném velkou dopingovou aférou, zvítězil americký závodník Floyd Landis a navázal tak na sedmileté kralování svého krajana Lance Armstronga.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Romana

6. 2. 2007 16:50
důležitá rada

ahoj lidičky mam maxi problém dělam závěrečný zkoušky z kuchařiny a jako odbornou práci jsem dostala Francouzkou kuchyni ale jen nějaký její region a z toho vytvořim meníčko o 6 chodech a.Poraďte mi prosím někdo děkuju.     hruba.r@seznam.cz

0 0
možnosti

cicero1

25. 7. 2006 11:55
Žábožrouti mají zase vztek.......

Zase Amík... :-)))))))))))))))))

0 0
možnosti

JAN

26. 7. 2006 1:03
Re: Žábožrouti mají zase vztek.......

A modli se aby mu zase nenašli nějaký dopink :)))))))) - u těch američanů člověk nikdy neví.

0 0
možnosti

Floyd

24. 7. 2006 23:41
Opravdu je zřejmé, jak z odborných příspěvků

jak Češi rozumí cyklistice.Už bez politiky a hádek nedokážou slušně okomentovat ani prvotřídní sportovní výkony. Holt znát sport, chce alespon se v něčem trochu vyznat.Do politiky umí kecat jak vidno kdejaký trouba.Hloupé kecy internetových politruků všech politických směrů. To Landis a spol odvedli letos mimořádně napínavou podívanou a v těch vedrech obrovské fyzické vypětí.Díky kluci,byla to bezva podívaná a potlesk pro vítěze i všechny co dojeli. Ještě že nemáte úroven místních přispěvovatelů.To byste nepřejeli ani první hodně nízký kopec.

0 0
možnosti

Pako

24. 7. 2006 11:12
Kdyz uz jsme u tech Francouzu.

UK a Francie maji priblizne stejny pocet obyvatel.  Jeste pred 10 lety byla Francie ekonomicky  pred UK,  ale dnes jasne zaostava. Kdyz  pred rokem ci dvema  UK  predstihlo  Francii  v cekolve velikosti HDP, podle statistik EU,  tak nikdo ani nehlesnul. Divim se Britum, ze to ani nezminili. Dovedete si predstavit jak by hulakali Francouzi kdyby oni predstihli Brity, to by nam z toho brnely usi.  Francouzi za poslednich 10 let zaostali i v jinych ekonomickych ukazatelich

Pro srovnani:        kupni sila obcana Francie byla v  1996      112%   kupni sily  prumeru  v cele EU a kupni sila obcana UK byla v 1996 jen 109% prumeru EU.  UK bylo tedy  3% za Francii , dnes v  / 2005  / je kupni sila obcana Francie 109%,  /pokles o 3% / zatim co kupni sila obcana UK se zvysila na 119%, narust 10%. Je to trochu ovlivneno menovymi kurzy eura a libry, ale euro je nyni pekne silne, takze Francie jasne  upadla. To neznamena ze absolutni kupni sila Francouzu poklesla, to znamena  ze zaostavaji za ostatnimi a za UK.

Za stejnou dobu narodni dluh   /  dluh francouzske vlady se zvysil,  byl v 1995 48%  HDP a v  2005 je  67% HDP, Narust zadluzeni o 20% HDP za 10 let , to odpovida v CR vzrustu dluhu o 600 miliard, a to je dost. penez.  Zatim co ve stejne dobe dluh UK  , klesnul z 49%   HDP v 1995 na 42% v  2005. 

Takze Francie ztratila na Brity  13% kupni sily za 10 let a ve stejne dobe  se zvyslo zadluzeni Francouzske vlady o  19% HDP/. A to jeste maji Francouzi v EU zavedeny svindl se zemedelskymi dotacemi, se kterych berou nejvice, nebyt toho byli by na tom jeste hure.   

0 0
možnosti

georges

24. 7. 2006 14:28
Re: Kdyz uz jsme u tech Francouzu.

Nesouvisí to s tématem článku, máš v podstatě pravdu, akorát ses mohl též zmínit v souvislosti s dotacemi do zemědělství o britském příspěvku a jeho podstatnou část která se jim zase vracela zpět a v menší míře bude nadále vracet, chce se mi z toho zvracet.  Je to dle tvého morální, či je to britská vyčuranost?  Nezapomen že o ten "tzv. rabat" jsou ochuzeny státy jako ČR ap. Jinak co se týká ekonomiky tak Francie si nevede špatně . V min. roce celá třetina všech obrovských světových akvizic patřila jediné zemi a to Francii. Británie naopak prodává své podniky, jako automobilky ap. Nevím co je výhodnější, nejsem ekonom, ale samozřejmě si přeji aby se británie zase povznesla po -dle mého názoru- obrovském propadu do téměř bezvýznamnosti v 70 a 80tých letech. Co se týká zadlužení, není na tom Francie dobře, v tomto ohledu dohnala již USA a Japonsko. Bude záležet na příští vládě po volbách 2007, kdy presidentský úřad pravděpodobně vyhraje Sarkozy. Jinak život ve Francii je příjemný a již obrovské množství britů okouzlil francouzský styl a zkupují, popř stavějí si ve Francii domky. A nejen oni, za minulý rok Byla Francie nejžádanější zemí, co se týká žádostí o občanství, před USA a VB. Napomohly k tomu též změny na balkáně a v rusku. Pro zamezení tohoto přílivu je nový imigrační zákon po příkladu Kanady. Jinak já osobně Francii miluju a Anglii obdivuju, což též dokazuje že jako "čechofrancouz" jsem se kdysi začal učit nejprve angličtinu a až nyní francouštinu, která se mi líbí víc, i protože z ní z velké části angličtina profitovala-až 60% anglických slov je původu francouzských. Vím, že to Brity štve, v 80tých letech přišli s "nápadem" vyškrtnout všechny původní francouzské výrazy, ale ke svému překvapení zjistili, že by se vůbec nedomluvili :)))))))))))).

0 0
možnosti

Thyronx

24. 7. 2006 4:06
Tak co soudruzi?

Je to neprijemne pro kazdeho (Antiamericana - tedy 90% evropske populace). A pokud t nejaky retardovany jedinec pise ze v USA neni svoboda a demokracie, pak zarucene je v Evrope.:-D

USA stavi na 3 zakladnich pilirich: Svoboda stabilita a prosperita. Evropska Unie pi;iure nema a kdyz tak to bude "solidarita s temi co nemeli stesti"

0 0
možnosti

vulgar von hulwaath

24. 7. 2006 8:27
Re: Tak co soudruzi?

nojo, misto podpory nejruznejsich nemakacenku jako treba kriplu, svobodnejch matek nebo duchodcu USA investuje tam, kde se to vyplati: vojenstvi a prirodni vedy (napriklad farmacie)

0 0
možnosti

lada2

24. 7. 2006 3:02
Frantici

Frantici uz musi byt desne nasrani. Nejvetsi pokoreni Frantiku od doby Vichsske vlady. chachacha.

Kde jsou novinari s zarucenymy clanky o dopingu? Jen se podivejte, co to ten cyklista drzi v ruce. Jasny dukaz pro Frantiky.

0 0
možnosti

georges

24. 7. 2006 0:51
Bravo Floyd Landis

Cizinec a ještěk tomu nenašinec mě nezklamal ve svý zamindrákovaný frankofobii.  Pro tento gang -cizinec, boleslav, ross a spol- mám špatnou zprávu. Francouzi ve svých zpravodajství naopak serii vítězství američanů chválí, obdivují a fandí. I já jsem rád, že tento tak typický francouzský sport s velkou tradicí zapustil kořeny za louží a stává se zřejmě díky Armstrongovi a jiným populární. Nelze než přát. Ale s tou demokracií a svobodou v americe to není tak žhavé, bohužel. Od problémů s volbama, s evidencí voličů, jejich často problematickou možností-nemožností volit, zvláště černých-což je základ demokracie, až po zákazy vyjadřování svých postojů k vojenskému napadení Iráku,  zavlékání náboženství do politiky atd. Jsou to věci ve vyspělých západoevropských stáítech nemyslitelné. Já ale přeji americe a jsem rád že se vymanila z rasizmu, ve kterém ještě "nedávno" stála po uši a že už neodvolává své prezidenty z úřadu a la JFK.  To byla reakce mimo téma. A pro Boleslava: Francouzi skončili v první desítce a dokonce dva. Jinak v celé historii závodu mají francouzi navrh nad zbytkem světa.

0 0
možnosti

G. Pašek

24. 7. 2006 1:05
Re: Bravo Floyd Landis

George, kecáš . . . .

Francie má vepředu rozhalenku a vzadu prd*l venku . . .

0 0
možnosti

svetla

24. 7. 2006 0:45
Zda se,

ze je to nenafoukany a solidni kluk, dlouho delalal "domestica" a tak mu to preji!

0 0
možnosti

Cizinec Nenasinec

23. 7. 2006 22:35
Bravo Landis!

Bravo Landis, at zabozrouty zase breci! :)))

0 0
možnosti

boleslav1

23. 7. 2006 21:42
s cim

ted prijdou frantici?ty musi vzteky silet.po osme vitezi american.hruza.meli by naucit lidi z kolonii jezdit na kole,pak se mozna objevi v prvnich 20ti.a potom,ze jsou americani zmekcili.

0 0
možnosti