Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Slibný začátek. Moravec dojel ve vytrvalostním závodu ME na čtvrtém místě

Sport

  16:16
Raubiči - Biatlonista Ondřej Moravec obsadil na úvod mistrovství Evropy čtvrté místo ve vytrvalostním závodu a první individuální medaile z kontinentálního šampionátu mu opět unikla. Český reprezentant nabral v náročných větrných podmínkách dvě trestné minuty za nesestřelené terče, za bronzovým Endrem Strömsheimem z Norska zaostal 11,2 sekundy.

Ondřej Moravec se s problémy trati vyrovnal obstojně. foto: Petr Slavík, Český biatlon

Zlato získal Bulhar Krasimir Anev s jednou trestnou minutou, druhý byl se ztrátou 7,4 sekundy Nor Tarjei Bö, který minul tři rány. Moravec za vítězem zaostal o 24,2 sekundy.

Obě chyby udělal Moravec při druhé zastávce na střelnici. První ránu vstoje trefil, druhou minul. Na další ve větru čekal tři čtvrtě minuty a byl úspěšný. Podruhé chyboval při čtvrtém výstřelu, ale od té doby už dokázal trefovat do „černého“.

Druhý z českých reprezentantů Jakub Štvrtecký minul čtyři terče a obsadil 15. místo. Adam Václavík, který nasbíral dokonce sedm trestných minut, doběhl devětatřicátý. Milan Žemlička byl padesátý, Ondřej Hošek 67.

Vytrvalostní závod žen na 15 km je v Bělorusku na programu od 17:30. Na startu je i české kvarteto Ludmila Horká, Lucie Charvátová, Jessica Jislová a Anna Tkadlecová.

Autor: